*

Τελευταία θέματα

Αποστολέας Θέμα: Οδηγός Χρήσης του linuxmint.gr  (Αναγνώστηκε 13169 φορές)

Αποσυνδεδεμένος ppatalas

  • Mint Wizard
  • ***
  • Μηνύματα: 300
  • Thanked: 2 times
  • Karma: 19
    • Προφίλ
    • Computerize Ltd.
Οδηγός Χρήσης του linuxmint.gr
« στις: Νοέμβριος 04, 2012, 02:41:55 πμ »
Καλωσορίζουμε άπαντες στο forum της Ελληνικής κοινότητας του Linux Mint.
Ετοιμάσαμε τον παρακάτω οδηγό με μοναδικό γνώμονα την διευκόλυνση των μελών και την ταχύτερη επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε. Ελπίζουμε να πετύχει τον σκοπό του  :)
Παρακαλούμε, για οποιοδήποτε σχόλιο, πρόταση ή παράπονο επικοινωνήστε μέσω PM με έναν από τους διαχειριστές.

Οδηγός Χρήσης του linuxmint.gr

1.    Η λειτουργία του  Forum αυτού στηρίζεται στην ισότιμη συμμετοχή και στην προθυμία όλων ανεξαιρέτως των μελών του, να συνεισφέρουν και να βοηθήσουν. Τα μέλη είναι εθελοντές και προσφέρουν το χρόνο τους αφιλοκερδώς.

2.    Η ευθύνη για την ορθότητα ή μη της όποιας συμβουλής δοθεί από κάποιο μέλος, βαραίνει προσωπικά αυτόν που την δίνει και όχι το forum.

3α.    Πριν ανοίξουμε καινούργιο θέμα σχετικά με ένα πρόβλημα ή μια απορία, ψάχνουμε το forum από το πεδίο της αναζήτησης και επισκεπτόμαστε την Λίστα των Οδηγών Χρήσης. Στη συνέχεια ανοίγουμε ένα νήμα για κάθε θέμα που μας απασχολεί ή για το οποίο ζητούμε  βοήθεια.

3β.    Η επικόλληση εκ των υστέρων στο νήμα  ζητημάτων παραπλήσιων, ή άσχετων με εκείνο τής αρχικής δημοσίευσης, δεν επιτρέπεται. Αν θέλουμε να θέσουμε  διαφορετικά ζητήματα ταυτόχρονα, πρέπει  να ανοίγουμε ξεχωριστά νήματα για το καθένα

4.    Το κάθε μέλος οφείλει να βάζει τα στοιχεία του υπολογιστή του σαν υπογραφή. Τα στοιχεία θα μπαίνουν σε spoiler και θα είναι το αποτέλεσμα της εντολής inxi.
Μπορείτε να βρείτε οδηγίες για την δημιουργία της υπογραφής στον σύνδεσμο Οδηγός δημιουργίας υπογραφής στο linuxmint.gr

5.α    Όταν ρωτάμε σχετικά με κάποιο εξάρτημα του υπολογιστή μας, προσθέτουμε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούμε σχετικά με αυτό. πχ. Όταν ρωτάμε για την κάρτα δικτύου μας, παραθέτουμε το αποτέλεσμα της εντολής inxi -N ή όταν ρωτάμε σχετικά με την κάρτα οθόνης, παραθέτουμε το αποτέλεσμα της εντολής inxi -G.
Οδηγίες για την χρήση του inxi μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο Χρήση του inxi για πληροφορίες συστήματος

5.β   Όταν ρωτάμε σχετικά με εγκατάσταση στον σκληρό δίσκο ή θέματα που αφορούν τα partition, παραθέτουμε το αποτέλεσμα της εντολής sudo fdisk -l. Για συσκευές usb, την εντολή lsusb. Έτσι γλιτώνουμε πολύτιμο χρόνο.

6.    Από την ώρα που γράφουμε το πρόβλημά μας ή την απορία μας, κάποιοι χρησιμοποιούν προσωπικό χρόνο για να βοηθήσουν στην επίλυση. Σεβόμαστε τον χρόνο τους και την θέλησή τους ενημερώνοντας σχετικά με τα βήματα που ακολουθήσαμε. Ενημερώνουμε εάν η πρότασή τους βοήθησε ή όχι. Κρατάμε τα μηνύματα λάθους που εμφανίστηκαν κατά την προσπάθεια επίλυσης και τα χρησιμοποιούμε στην απάντησή μας. Eάν το κείμενο είναι μεγάλο, χρησιμοποιούμε spoiler (το εικονίδιο Sp στην εργαλειοθήκη).

7. Είναι σημαντικό και χρήσιμο, για τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει ένας χρήστης, να κάνει δημόσια δημοσίευση στο forum και όχι να στέλνει προσωπικό μήνυμα ζητώντας βοήθεια. Έτσι όταν κάποιος στο μέλλον αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα, θα μπορέσει να βρει άμεσα την λύση.

8.    Όταν το θέμα λύνεται, θα πρέπει ο χρήστης που το άνοιξε να προσθέτει το [ΛΥΘΗΚΕ] στην αρχή του θέματος, τροποποιώντας το αρχικό του post.

9.    Δεν χρησιμοποιούμε κεφαλαία γράμματα σε ολόκληρο το κείμενό μας, γιατί στην γλώσσα του διαδικτύου τα κεφαλαία σημαίνουν ότι φωνάζουμε. Γράφουμε τις Ελληνικές λέξεις με Ελληνικά γράμματα και τις Αγγλικές λέξεις με Αγγλικά γράμματα, πχ. το “Ψινναμον” είναι λάθος, το σωστό είναι Cinnamon!!!

10.    Προσπαθούμε να γράφουμε σωστές προτάσεις, με σημεία στίξης και τόνους (εξαιρούνται από τους τόνους όσοι γράφουν από android) για να μπορέσει ο αναγνώστης να καταλάβει αυτό που περιγράφουμε.

11.    Αποφεύγουμε την “ιντερνετική αργκό”. Η λέξη “τπτ” δεν σημαίνει τίποτα! Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους και όχι με μηχανές.

12.    Σε αυτό το forum ασχολούμαστε με ανοιχτά λειτουργικά, αλλά και με την συνύπαρξη ανοιχτού και κλειστού λειτουργικού στον ίδιο υπολογιστή (dual boot). Θέματα σχετικά με προβλήματα κλειστών λειτουργικών, που δεν έχουν να κάνουν με dual boot, πιθανόν και να μένουν χωρίς λύση.

13.    Σε αυτόν τον ιστοχώρο δεν ασχολούμαστε με πειρατικό λογισμικό και με links για κατέβασμα πειρατικού λογισμικού, μουσικής και ταινιών.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 14, 2015, 06:55:23 μμ by talos »
Ακροβατώ μεταξύ MATE και Cinnamon, αλλά μου αρέσει και το Xfce.
Έχω πρόβλημα γιατρέ;

Πληροφορίες συστήματος
Kernel:       3.2.0-33
Desktop:    MATE 1.4.2 
Distro:         Linux Mint 13 Maya
CPU:           Dual core Intel Core2 Duo CPU U7700 @800 MHz
Graphics:   Intel Mobile GM965/GL960 Integrated Graphics Controller
Audio:         Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller
Network:     Intel PRO/Wireless 4965 AG or AGN [Kedron]
                     Intel 82566MM Gigabit
The following users thanked this post: panpan