*

Τελευταία θέματα

Αποστολέας Θέμα: Οδηγός Αποθήκευση (Backup) Κλωνοποίηση Λειτουργικού Συστήματος και Αποκατάσταση  (Αναγνώστηκε 7419 φορές)

Αποσυνδεδεμένος panpan

 • Great Mint Guru
 • ******
 • Μηνύματα: 858
 • Thanked: 60 times
 • Karma: 15
 • Παν μέτρον άριστον = Ισορροπία
  • Προφίλ
Αντιγραφή Κλωνοποίηση Λειτουργικού Συστήματος και Αποκατάσταση

Κλωνοποίηση είναι η αντιγραφή όλου του λειτουργικού συστήματος μαζί με τα αρχεία σας  όπως ακριβώς βρίσκεται στον τομέα (partition) του σκληρού σας. Το πλεονέκτημα είναι ότι ζημιά και να προκύψει το σύστημά σας θα επανέλθει μετά την αποκατάσταση, αυτούσιο όπως ακριβώς ήταν την στιγμή της κλωνοποίησης επιπλέον πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να μεταφερθεί σε άλλον υπολογιστή εφόσον έχει τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με τον ήδη υπάρχοντα.
Πολύ σημαντικό είναι όταν το  λειτουργικό σας σύστημα βρίσκεται ενιαίο (home και root)  σε ένα μικρό τομέα (partition) του σκληρού σας, τότε η αντιγραφή κλωνοποίηση, γίνεται ακόμα και σε ένα μικρό χώρο όπως ένα usb flash το γνωστό στικάκι. Σε αντίθετη περίπτωση εάν έχετε ξεχωριστά  home και root, τότε θα πρέπει να γίνουν δύο διαφορετικά αντίγραφα για home και root αντίστοιχα, που σημαίνει διαφορετικοί προορισμοί αποθήκευσης.
 Καλό θα είναι τα τα αρχεία σας μουσικά, έγγραφα, κλπ, να βρίσκονται σε άλλο  τομέα (partition), ώστε  πιθανή ζημιά που μπορεί να συμβεί στο λειτουργικό σας σύστημα τα αρχεία σας να μείνουν ανεπηρέαστα. Αυτόν τον τομέα μπορείτε να τον διαμορφώσετε σε Fat 32 ή NTFS για να  έχετε πρόσβαση και από τα  Windows εάν  είναι ήδη εγκατεστημένα,  Επίσης μπορείτε να ρυθμίσετε Chrome, Firefox να αποθηκεύουν τα κατεβασμένα αρχεία στον ξεχωριστό αυτόν τομέα. Αυτός ο τομέας με την σειρά του θα μπορούσε να αποθηκευτεί σε έναν άλλο εξωτερικό σκληρό, στην περίπτωση που ο σκληρός δίσκος του υπολογιστής σας πάθει ζημιά. Ένα καλό πρόγραμμα αποθήκευσης είναι το Luckybackup,  δημιουργός του εάν δεν το γνωρίζετε είναι ένας συμπατριώτη μας.

Ιδιαίτερη Προσοχή στα παρακάτω!!!
όταν χρησιμοποιείται  εργαλεία αποθήκευσης αντιγραφής συστήματος (backup), μην κάνετε καμία επιπλέον εργασία στον υπολογιστή σας, επίσης απενεργοποιήστε την σύνδεση στο ίντερνετ. Όσες λιγότερες παρεμβολές και εργασίες γίνονται στο σύστημα κατά την διάρκεια της αποθήκευσης και επαναφοράς, τόσο πιο επιτυχημένη είναι η αποθήκευση και η επαναφορά.
Πάντα η κλωνοποίηση γίνεται σε ξεχωριστό τομέα του σκληρού ή εξωτερικό χώρο αποθήκευσης.
Η επαναφορά γίνεται εκτός λειτουργικού συστήματος από Live CD, USB  ή από άλλο λειτουργικό Linux που τρέχει παράλληλα με το σύστημά σας. 

Σε αυτόν τον οδηγό περιγράφονται τέσσερις διαφορετικοί τρόποι κλωνοποίησης λειτουργικού συστήματος


Μέθοδος Α Γραφικό Περιβάλλον  με Gdiskdump και Gparted
Μέθοδος Β Περιβάλλον Τερματικού με το dd
Μέθοδος Γ Περιβάλλον Τερματικού με το dd και gzip
Μέθοδος Δ  Αυτοματοποιημένη με dd, gzip και gnome-scheduleΜέθοδος Α Γραφικό Περιβάλλον  με Gdiskdump και Gparted

Οδηγός χρήσης  Gdiskdump

ΒΗΜΑ 1

Το  Gdiskdump είναι το γραφικό περιβάλλον του dd, με τις  εντολές dd  έχετε ένα πολυεργαλείο με το οποίο κάνετε από αντιγραφή σκληρών δίσκων, τομέων των δίσκων, φακέλων, μέχρι  εγγραφή iso σε usb. Ένα ακόμη πλεονέκτημα του dd είναι ότι μπορείτε να κάνετε την αντιγραφή μέσα  από το σύστημά σας και όχι κατ' ανάγκη από live usb, cd.
Κατεβάζετε το Gdiskdump από το dropbox μου,

https://www.dropbox.com/s/e1uyfs955h9opqz/gdiskdump_0.8-1_all.deb?dl=0

ή από

https://launchpad.net/gdiskdump/+download

ΒΗΜΑ 2

Πριν ανοίξετε το  Gdiskdump για να ξεκινήσετε την εγγραφή θα πρέπει ο τομέας αποθήκευσης

 (partition) να έχει το ίδιο ακριβώς μέγεθος ή μεγαλύτερο από τον χώρο του λειτουργικού σας συστήματος. Το ίδιο ισχύει και αντίστροφα από τον χώρο αποθήκευσης προς τον τομέα του λειτουργικού σας, για αυτό το καλύτερο είναι οι τιμές μεγέθους σε GiB, MiB, KB να είναι ισόποσες.
   Σημαντικό να γνωρίζετε ότι εάν θέλετε να αλλάξετε το μέγεθος του λειτουργικού σας συστήματος αυτό μπορεί να γίνει μόνο από Live dvd, usb ή από άλλο λειτουργικό Linux που βρίσκεται σε άλλο τομέα του σκληρού σας. Παρακάτω στη παράγραφο Αποκατάσταση Συστήματος θα βρείτε οδηγίες για το πως να μπείτε στα Bios.
 

ΒΗΜΑ 3

 Το παράδειγμα που ακολουθεί περιγράφει το home και root ως ενιαίο σύστημα.

1) Ξεκινήστε το Gparted βρίσκετε την κατάτμηση /dev/sdax, όπου είναι  η Ετικέτα με το Linuxmint  που περιέχει το λειτουργικό σας σύστημα με σημείο προσάρτησης /.


ΒΗΜΑ 4

2) Το επιλέγετε κάνετε δεξί κλικ για Αλλαγή μεγέθους μετακίνηση βλέπετε την τιμή  τομέα μεγέθους σε MiB   την σημειώνετε κάπου και μετά Ακύρωση.ΒΗΜΑ 5

3) Εισάγετε το στικάκι ή το εξωτερικό μέσο αποθήκευσης κάνετε ανανέωση συσκευών στον Gparted για να το αναγνωρίσει. Πάνω δεξιά βρίσκετε το χώρο αποθήκευσης πχ. sdbx, επιλέγετε το τομέα προορισμού κάνετε δεξί κλικ Αποπροσάρτηση για να μπορείτε να το διαχειριστείτε,ΒΗΜΑ 6

και πάλι δεξί κλικ Αλλαγή μεγέθους / μετακίνηση για να δημιουργήσετε νέο  μέγεθος ίσο με αυτό  που σημειώσατε προηγουμένως στο παράδειγμα 10000 ΜιΒ και διαμόρφωση πχ. Ext4. Αφού τελειώσετε κάνετε εφαρμογή με το πλάγιο βελάκι πάνω αριστερά για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.ΒΗΜΑ 7

4) Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε την αποθήκευση κλωνοποίηση όλου του συστήματός σας ανοίγοντας το Gdiskdump.ΒΗΜΑ 8

Από το Select Input Format, επιλέγετε τον τομέα σας (Partition) πχ /dev/sdax ή όπου είναι το Linuxmint το οποίο βλέπετε και στο Gparted.
Bλέπετε αναλυτικά στο Blocks τη χωρητικότητα του τομέα σας σε KB  επιλέξτε τον τομέα σας μετά > Mπροστά >ΒΗΜΑ 9

5) Eπιλέγετε από το Select Output Format τον τομέα προορισμού σας (Partition) που βρίσκεται το μέσο αποθήκευσης πχ. /dev/sdbx  το επιβεβαιώνετε και από το Gparted, πάντα προσοχή στο μέγεθος Blocks να είναι ίδιο, εάν δεν είναι το ίδιο σημαίνει ότι κατά την διαμόρφωση κάτι δεν πήγε καλά και θα πρέπει να το διορθώσετε πριν προχωρήσετε. Εφόσον είναι εντάξει επιλέγετε πάλι Mπροστά >ΒΗΜΑ 10

6) Μετά > Advanced Settings bs=4096  και Εντάξει > Σας προειδοποιεί ότι θα διαγραφούν τα στοιχεία του προορισμού το αγνοήτε > Εντάξει και αρχίζει η Κλωνοποίηση η οποία θα διαρκέσει σε χρόνο, ανάλογο με το μέγεθος του λειτουργικού σας συστήματος .ΒΗΜΑ 11

7) Μόλις τελειώσει η αντιγραφή θα υπάρξει μήνυμα ειδοποίησης  και η ένδειξη ότι έχει γίνει αντιγραφή 100% πλήρως του συστήματό σας.

Αποκατάσταση Συστήματος

ΒΗΜΑ 12

Αποκατάσταση σε περίπτωση ανεπανόρθωτου προβλήματος. Η επαναφορά του  αποθηκευμένου συστήματος δεν μπορεί να γίνει από τον ενεργό τομέα σας, όπου λειτουργεί το σύστημά σας για αυτό θα πρέπει να κάνετε εκκίνηση από Live dvd, usb ή από άλλο λειτουργικό Linux που βρίσκεται σε άλλο τομέα του σκληρού σας. 
Τροποποιώντας  ανάλογα τα Βios για εκκίνηση. Σημείωση δεν είναι οδηγός για όλα τα Bios γιατί η κάθε εταιρία έχει και τα δικά της συστήματα.
Πρώτα θα πρέπει να έχετε τοποθετήσει το Live dvd, usb για να τα αναγνωρίσουν τα Bios. Για να μπείτε στα Bios και να ξεκινήσετε από  Live dvd, usb συνήθως κάτω αριστερά καθώς ξεκινάει ο υπολογιστή σας ειδοποιεί με πιο πλήκτρο μπαίνετε στα Bios. Τα συνηθέστερα πλήκτρα κρατώντας  συνέχεια πατημένο κατά την εκκίνηση του υπολογιστή για να μπείτε στα Bios  είναι αναλόγως την έκδοση Esc, F1, F2, F11, F12 ή Delete. Όταν μπείτε στα  Bios η επιλογή (εκκίνησης συσκευής-Boot), γίνεται συνήθως από το πλήκτρο( – μείον παύλα) ή με τα βελάκια του πληκτρολογίου μετά F10 για αποθήκευση και εκκίνηση. 

ΒΗΜΑ 13

Μόλις γίνει η  εκκίνηση του  Live dvd, usb επιλέγετε default ή Start in compatibility mode ή δοκιμάστε την έκδοση χωρίς εγκατάσταση (Try without Install)

Εισάγετε το στικάκι ή το εξωτερικό μέσο αποθήκευσης με το αποθηκευμένο λειτουργικό > ανοίγετε το Gparted > επιλέγετε  πχ /dev/sdbx όπου είναι το μέσο αποθήκευσης – βρίσκετε τον τομέα αποθήκευσης κάνετε δεξί κλικ Αποπροσάρτηση > το ξανά επιλέγετε αντιγραφή (copy) > και επικόλληση (paste)  στο πχ  /dev/sdax, εκεί που βρίσκεται το λειτουργικό σύστημα του Linuxmint σας. Εάν δεν μπορεί να γίνει η επικόλληση σημαίνει ότι ο χώρος του προορισμού είναι μικρότερος από τον χώρο που έχει το στικάκι σας, γι αυτό πρέπει να κάνετε ελάχιστα  μικρότερο το στικάκι σας για να μπορεί να επικολληθεί στον βασικό τομέα σας και να ολοκληρωθεί η αντιγραφή. Μπορείτε επίσης προσωρινά να εγκαταστήσετε το Gdiskdump και να εκτελέσετε την αντιγραφή και επικόλληση από εκεί ή για να δείτε τα KB των τομέων σας (partitions). Καλύτερα όμως να γίνει η εργασία από το Gparted,  επειδή κάνει και έλεγχο για λάθει στους τομείς. Αφού ολοκληρωθεί η αντιγραφή,  κάνετε επανεκκίνηση και κατά την εκκίνηση βγάζετε το στικάκι πριν ξανά ξεκινήσει από αυτό ο υπολογιστής σας.

Αυτό ήταν, το σύστημά σας έχει αποκατασταθεί με την επαναφορά της κλωνοποιημένης εικόνας του λειτουργικού σας. Απλά να θυμάστε μια φορά τον μήνα το καλύτερο, να κάνετε μια καινούργια αποθήκευση για να έχετε πάντα την πιο πρόσφατη εικόνα του λειτουργικού σας συστήματος.


Μέθοδος Β Περιβάλλον Τερματικού με το dd

Η κλωνοποίηση του λειτουργικού σας συστήματος μπορεί να γίνει και από το Τερματικό.
Πρέπει να προσέχετε όταν δίνετε εντολές μέσα από το Τερματικό, γιατί οι εντολές στο τερματικό ένα μειονέκτημα έχουν, εάν έστω και μια γραμμή παραλείψετε, ή η εντολή δεν εκτελείτε ή μπορεί να δώσετε λάθος εντολή προς εκτέλεση και όταν έχει να κάνει με το σύστημα σας μπορεί τα αποτελέσματα να είναι καταστροφικά γιατί το dd σβήνει τα πάντα.
Με το Enter ξεκινά η αποθήκευση δεν βλέπετε κάτι συγκεκριμένο στο Τερματικό παρά μια παύλα να αναβοσβήνει. Μόλις τελειώσει η αντιγραφή στο Τερματικό, θα δείτε μέσα - in και έξω - out κάποιους αριθμούς και την επόμενη εντολή, πράγμα που σημαίνει ότι τελείωσε η αποθήκευση.

ΒΗΜΑ 1

Ανοίγετε το Τερματικό
Κώδικας: [Επιλογή]
sudo su - γίνεστε υπερχρήστης (root)
Κώδικας: [Επιλογή]
sudo blkid - Βλέπετε τους τομείς στο σύστημά σας
Εκτελώντας την παρακάτω εντολή, κάνετε αυτό που κάνει το Gdiskdump σε γραφικό περιβάλλον.
Με την προϋπόθεση ότι ο τομέας του λειτουργικού σας συστήματος είναι ο ίδιος σε μέγεθος με τον τομέα προορισμού, το ίδιο  αντίστροφα ισχύει για την επαναφορά.

ΒΗΜΑ 2

Κώδικας: [Επιλογή]
dd if=/dev/sdax of=/dev/sdbx bs=4096 conv=notrunc,noerrorόπου sdax η πηγή, είτε ο τομέας (partition) του λειτουργικού σας, ή ο τομέας αποθήκευσης και sdbx ο προορισμός είτε ο τομέας (partition) του λειτουργικού σας, ή ο τομέας αποθήκευσης.
Τα sdax,  sdbx είναι εικονικά απλώς δείχνουν την πορεία από που προς που πχ εάν κάνατε την αποθήκευση στο sdb3 και το σύστημά σας  είναι στο sda2, η αποθήκευση θα γίνει με την εντολή
Κώδικας: [Επιλογή]
dd if=/dev/sda2 of=/dev/sdb3 bs=4096 conv=notrunc,noerrorΗ επαναφορά θα γίνει με την εντολή 
Κώδικας: [Επιλογή]
dd if=/dev/sdb3 of=/dev/sda2 bs=4096 conv=notrunc,noerror

Μέθοδος Γ Περιβάλλον Τερματικού με το dd και gzip

Κλωνοποίηση αποθήκευση συστήματος – backup, με μορφή συμπιεσμένης εικόνας (image) σε φάκελο.
Όταν δεν έχετε επιπλέον τομέα (partition)  για να αποθηκεύσετε το λειτουργικό σας σύστημα, ή ο χώρος αποθήκευσης δεν είναι επαρκής λόγο του μεγέθους που έχει το σύστημά σας τότε, η μορφή αποθήκευσης img.gz είναι η ενδεδειγμένη.
Έχει περισσότερα πλεονεκτήματα από τις προηγούμενες μεθόδους και είναι για πιο προχωρημένους χρήστες αλλά θα εξηγήσω τι σημαίνει για τους νέους χρήστες.
Πρώτον το σύστημά μου 10GB με το gzip αποθηκεύεται σε μέγεθος μικρότερο από 5GB, όφελος 50% σε χώρο.
Δεύτερον είναι ο συνδυασμός του dd που γνωρίσατε προηγούμενα μαζί με το gzip το συμπυκνωτή αρχείων που δίνει την δυνατότητα να γίνει μέσα από το σύστημα η αποθήκευση και σε μορφή συμπιεσμένης εικόνας.   
Τρίτον δεν χρειάζεστε αποθηκευτικό τομέα - partition που να έχει τον ίδιο χώρο με το λειτουργικό σας.
Πρέπει να προσέχετε όταν δίνετε εντολές μέσα από το Τερματικό, γιατί οι εντολές στο τερματικό ένα μειονέκτημα έχουν, εάν έστω και μια γραμμή παραλείψετε, ή η εντολή δεν εκτελείτε ή μπορεί να δώσετε λάθος εντολή προς εκτέλεση και όταν έχει να κάνει με το σύστημα σας μπορεί τα αποτελέσματα να είναι καταστροφικά γιατί το dd σβήνει τα πάντα.

ΒΗΜΑ 1

Για αντιγραφή του συστήματος.
Κώδικας: [Επιλογή]
dd if=/dev/sdax bs=4096 conv=notrunc,noerror | gzip > /media/linuxmint/MEGASTORE/linuxmint-laptop/19-2-15.img.gz
ΒΗΜΑ 2

Για επαναφορά
Κώδικας: [Επιλογή]
gzip -dc /media/linuxmint/MEGASTORE/linuxmint-laptop/19-2-15.img.gz | dd of=/dev/sdax bs=4096 conv=notrunc,noerror
Όπου sdax είναι ο τομέας του λειτουργικού σας συστήματος.
Για να μην γίνει λάθος και η μορφή της εντολή να είναι σωστή, τότε ανοίγετε το LibreOffice Culc και αντιγράφεται την εντολή σε ένα κελί

Κώδικας: [Επιλογή]
dd if=/dev/sdax bs=4096 conv=notrunc,noerror | gzip > /media/linuxmint/MEGASTORE/linuxmint-laptop/19-2-15.img.gz
μετά πηγαίνετε στον φάκελο προορισμού που θα αποθηκεύσετε την εικόνα σημειωτέων, ο φάκελος θα βρίσκεται σε τομέα που θα χωρέσει την εικόνα. Φτιάχνετε έναν καινούργιο φάκελο  για να αποθηκευτεί εκεί η εικόνα με το όνομα π.χ linuxmintmate17. Κάνετε δεξί κλικ αντιγράφετε τον φάκελο και επικόλληση στο τμήμα  /media/linuxmint/MEGASTORE/linuxmint-laptop.
Το αποτέλεσμα στο δικό μου σύστημα είναι τώρα,

Κώδικας: [Επιλογή]
dd if=/dev/sdax bs=4096 conv=notrunc,noerror | gzip > /media/linuxmint/MEGASTORE/linuxmintmate17/23-2-15.img.gz
Το μόνο που αλλάζετε είναι η ημερομηνία της εικόνας για να έχετε την πιο πρόσφατη δηλαδή την 19-2-15 σε πχ  23-2-15
Δώστε προσοχή ώστε η μορφή της εντολής στο Τερματικό να μην έχει κενά να είναι πχ linuxmintmate17, linuxmint-mate17, linuxmint_mate17 και όχι linuxmint mate17, αλλιώς δεν εκτελείται. Δηλαδή όλα τα αρχικά ονόματα από τον χώρο προορισμού μέχρι και τον χώρο αποθήκευσης πρέπει να είναι ενιαία χωρίς κενό, γιατί ή εντολή αντιγράφει ότι υπάρχει εξ αρχής.
Εφόσον η εντολή σας είναι έτοιμη, ανοίγετε το Τερματικό,

Κώδικας: [Επιλογή]
sudo su
και κάνετε αντιγραφή και επικόλληση της εντολής σας. Με το Enter ξεκινά η αποθήκευση δεν βλέπετε κάτι συγκεκριμένο στο Τερματικό παρά μια παύλα να αναβοσβήνει. Μόλις τελειώσει η αντιγραφή στο Τερματικό, θα δείτε μέσα - in και έξω - out κάποιους αριθμούς και την επόμενη εντολή, πράγμα που σημαίνει ότι τελείωσε η αποθήκευση.
Ανοίγοντας ταυτόχρονα ένα άλλο τερματικό και πληκτρολογώντας την ακόλουθη εντολή, βλέπετε στο πρώτο τερματικό την διαδικασία κλωνοποίησης.

Κώδικας: [Επιλογή]
watch -n5 'sudo kill -USR1 $(pgrep ^dd)'
ΒΗΜΑ 3


 Για να κάνετε την επαναφορά θα ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία μόνο που εδώ είναι πιο εύκολα γιατί εάν αντιγράψετε την αποθηκευμένη εικόνα με δεξί κλικ και επικόλληση  /media/linuxmint/MEGASTORE/linuxmintmate17/23-2-15.img.gz στο LibreOffice Culc,  η εντολή σας θα είναι έτοιμη με την σωστή μορφή ίδια με την αποθηκευμένη εικόνα.

Κώδικας: [Επιλογή]
gzip -dc /media/linuxmint/MEGASTORE/linuxmintmate17/23-2-15.img.gz | dd of=/dev/sdax bs=4096 conv=notrunc,noerror
Εφόσον έχετε φτιάξει σωστά τις εντολές κλωνοποίησης και επαναφοράς, τις αποθηκεύετε στο LibreOffice Culc, ώστε την επόμενη φορά να χρησιμοποιήσετε τις ίδιες με αντιγραφή και επικόλληση.
Πάντα η επαναφορά γίνεται εκτός λειτουργικού συστήματος από Live CD, USB ή άλλο λειτουργικό Linux.


Μέθοδος Δ  Αυτοματοποιημένη με dd, gzip και gnome-schedule« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 04, 2015, 05:31:56 μμ by panpan »
[Υπογραφή]
Lenovo G50-30 with Windows 8.1 pre install Kernel: 3.13.0-24-generic x86_64 Linux Mint 17.0.2 Xfce, Cinnamon, Mate
RAM 2 GB Dual core Intel Celeron CPU N2840
[/Υπογραφή]
Οδηγοί – Θέματα panpan - Για να βοηθηθείς καλύτερα από το Φόρουμ στον Οδηγό Χρήσης Linux Mint στην κεντρική σελίδα, σου λέει πως να φτιάξεις την υπογραφή.
Ο δείκτης ευτυχίας της ζωής μας, ορίζεται από την συνάρτηση, όχι του τι έχουμε, αλλά τι κάνουμε με αυτά που έχουμε.
blog panpan
The following users thanked this post: gadgetakias

Αποσυνδεδεμένος Asterion

 • Cool Mint Expert
 • **
 • Μηνύματα: 197
 • Thanked: 14 times
 • Karma: 14
  • Προφίλ
Ωραίος panpan!
Ευχαριστούμε!
--Οδηγός Χρήσης Linuxmint.gr - Οδηγός Σύνδεσης στο IRC - Οδηγός Δημιουργίας Υπογραφής-Οδηγός Χρήσης BBcode--
Περιγραφή Συστήματος
Desktop:  MATE 1.12.0  Distro: LinuxMint 2 betsy
System:    Host: asterion-host Kernel: 3.16.0-4-amd64
CPU:         Dual core Intel Core i3-4330 CPU
Graphics:  Card: Intel Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor Integrated Graphics Controller
      X.Org: 1.14.3 drivers: intel (unloaded: fbdev,vesa)
GLX Renderer: Mesa DRI Intel Haswell Desktop GLX Version: 3.0 Mesa 9.2.2
Audio:      Card-1: Intel Xeon E3-1200 v3/4th Gen Cor
The following users thanked this post: panpan

Αποσυνδεδεμένος versys650gr

 • [̲̅v̲̅][̲̅e̲̅][̲̅r̲̅][̲̅s̲̅][̲̅y̲̅][̲̅s̲̅][̲̅6̲̅][̲̅5̲̅][̲̅0̲̅][̲̅g̲̅][̲̅r̲̅]
 • Administrator
 • Guru Meditation
 • ******
 • Μηνύματα: 3443
 • Thanked: 13 times
 • Karma: 90
 • ĿĪИƱӾ MĪИƬ Ŀ♡ѴƐŔ
  • Προφίλ
Super!!!!!
Ευχριστουμε για τον κοπο σου panpan ;)
 
The following users thanked this post: panpan

Αποσυνδεδεμένος panpan

 • Great Mint Guru
 • ******
 • Μηνύματα: 858
 • Thanked: 60 times
 • Karma: 15
 • Παν μέτρον άριστον = Ισορροπία
  • Προφίλ
Εφόσον επίσημα πλέον Microsoft, Android επιδοτούνται με κουπόνι. Αποφάσισα να επιδοτήσω το Linuxmint με εργαλεία εντολές που κανένας τους δεν έχει !!!
[Υπογραφή]
Lenovo G50-30 with Windows 8.1 pre install Kernel: 3.13.0-24-generic x86_64 Linux Mint 17.0.2 Xfce, Cinnamon, Mate
RAM 2 GB Dual core Intel Celeron CPU N2840
[/Υπογραφή]
Οδηγοί – Θέματα panpan - Για να βοηθηθείς καλύτερα από το Φόρουμ στον Οδηγό Χρήσης Linux Mint στην κεντρική σελίδα, σου λέει πως να φτιάξεις την υπογραφή.
Ο δείκτης ευτυχίας της ζωής μας, ορίζεται από την συνάρτηση, όχι του τι έχουμε, αλλά τι κάνουμε με αυτά που έχουμε.
blog panpan

Αποσυνδεδεμένος Στέλιος

 • The Chimpanzee
 • μέλος linux mint
 • Amazing Μint Guru
 • *
 • Μηνύματα: 1889
 • Thanked: 8 times
 • Karma: 64
 • May the Source be with you
  • Προφίλ
Προστέθηκε στους οδηγούς  :)
PC
Desktop: KDE 4.12  Distro: Linux Mint 17 / SolydXK
CPU: Quad core AMD Phenom II X4 965 || RAM: 8 MB || Graphics Card: Radeon HD 5870
Audio Card: SBx00 Azalia (Intel HDA) || Network: Realtek RTL8111/8168/8411


-- Λίστα ΟδηγώνΧρήσεων - Οδηγός Χρήσης του linuxmint.gr - Οδηγός Χρήσης ΒΒcode - Δημιουργία υπογραφής - IRC --

Αποσυνδεδεμένος yannis18

 • Mint Apprentice
 • *
 • Μηνύματα: 2
 • Thanked: 1 times
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Καλησπέρα και ευχαριστώ για τον οδηγό.
Μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε και για κάνουμε αντίγραφα ασφαλείας σε δίσκο που βρίσκεται στο τοπικό δίκτυο;
Αρκεί δηλαδή να κάνουμε Mount ενα δικτυακό partition;
The following users thanked this post: panpan

Αποσυνδεδεμένος panpan

 • Great Mint Guru
 • ******
 • Μηνύματα: 858
 • Thanked: 60 times
 • Karma: 15
 • Παν μέτρον άριστον = Ισορροπία
  • Προφίλ
Δεν το έχω δοκιμάσει γιατί δεν χρειάστηκε αλλά θεωρητικά θα πρέπει με την Μέθοδο Γ να γίνεται. Εάν προσπαθήσεις και πετύχει ενημέρωσε μας.
[Υπογραφή]
Lenovo G50-30 with Windows 8.1 pre install Kernel: 3.13.0-24-generic x86_64 Linux Mint 17.0.2 Xfce, Cinnamon, Mate
RAM 2 GB Dual core Intel Celeron CPU N2840
[/Υπογραφή]
Οδηγοί – Θέματα panpan - Για να βοηθηθείς καλύτερα από το Φόρουμ στον Οδηγό Χρήσης Linux Mint στην κεντρική σελίδα, σου λέει πως να φτιάξεις την υπογραφή.
Ο δείκτης ευτυχίας της ζωής μας, ορίζεται από την συνάρτηση, όχι του τι έχουμε, αλλά τι κάνουμε με αυτά που έχουμε.
blog panpan

Αποσυνδεδεμένος rozali

 • Cool Mint Expert
 • **
 • Μηνύματα: 196
 • Thanked: 2 times
 • Karma: 2
  • Προφίλ
σε ευχαριστουμε για την δπολυ καλη σου.
προσφατα ειχα ανοιξει τοπικ εδω που ζητουσα ακριβως αυτο!!
εισαι θεος κ παλι  8)
Spoiler
System: Kernel: 3.13.0-37-generic x86_64 (64 bit)
           Desktop: Cinnamon 2.8.6  Distro: Linux Mint 17.3 Rosa
CPU:       Hexa core AMD Phenom II X6 1090T (-MCP-) cache: 3072 KB Ram 4X2giga
Graphics:  Card: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] RS880 [Radeon HD 4250] drivers: ati,radeon
Audio:     [AMD/ATI] RS880 HDMI Audio [Radeon HD 4200 Series] driver: snd_hda_intel
Network:   Card-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller
Spoiler
The following users thanked this post: panpan

Αποσυνδεδεμένος madvinegar

 • Mint Wizard
 • ***
 • Μηνύματα: 305
 • Thanked: 8 times
 • Karma: 17
  • Προφίλ
Πολυ ωραιος οδηγος και μπραβο!!

Ερωτηση.
Με το Gdiskdump μπορεις να μετατρεψεις και την linux διανομη σου και σε iso?? Ωστε δλδ να εχεις σε iso το συστημα σου (προφανως παραλειπωντας προσωπικες ρυθμισεις και εξτρα αποθηκευμενους φακελους και αρχεια). Δλδ αν θες να φτιαξεις και live usb με την "δικη" σου παραμετροποιημενη διανομη, που θα περιεχει τα προγραμματα που θελεις, τα wallpaper που θελεις κτλπ.
Κατι σαν το remastersys δλδ που καταργηθηκε.
Κατι τετοιο ψαχνω να κανω.
Linux Mint 18 Sarah - Mate 64bit
Intel Core2 Duo CPU T5550 1.83GHz ‖ RAM 4008 MiB ‖ Acer Chapala - Acer, inc. Aspire 5920G ‖ SSD Kingston V300 120gb
Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV620/M82 [Mobility Radeon HD 3450/3470] [1002:95c4] {radeon}
wlan0: Intel PRO/Wireless 3945ABG [Golan] Network Connection [8086:4222] (rev 02)
eth0: Broadcom NetLink BCM5787M Gigabit Ethernet PCI Express [14e4:1693] (rev 02)
The following users thanked this post: panpan

Αποσυνδεδεμένος panpan

 • Great Mint Guru
 • ******
 • Μηνύματα: 858
 • Thanked: 60 times
 • Karma: 15
 • Παν μέτρον άριστον = Ισορροπία
  • Προφίλ
Συγνώμη madvinegar μου διέφυγε η ερώτησή σου γιατί θα ήμουνα απασχολημένος εκείνη την περίοδο με τον οδηγό του lenovo.  Δεν μπορείς να μετατρέψεις το λειτουργικό σου σύστημα  σε iso, απλά με την dd εντολή μπορείς να γράψεις επίσης σε USB flash, την εικόνα iso της διανομής, εφόσον αυτή το υποστηρίζει. Επ' ευκαιρία να σου πω ότι το όνομα Ραφαέλα είναι πολύ ωραίο  όνομα και πραγματικά να χαίρεσαι την κορούλα σου. Η επισήμανσή μου στο θέμα όπως ελπίζω να κατάλαβες είχε τελείως διαφορετικό προσανατολισμό.
[Υπογραφή]
Lenovo G50-30 with Windows 8.1 pre install Kernel: 3.13.0-24-generic x86_64 Linux Mint 17.0.2 Xfce, Cinnamon, Mate
RAM 2 GB Dual core Intel Celeron CPU N2840
[/Υπογραφή]
Οδηγοί – Θέματα panpan - Για να βοηθηθείς καλύτερα από το Φόρουμ στον Οδηγό Χρήσης Linux Mint στην κεντρική σελίδα, σου λέει πως να φτιάξεις την υπογραφή.
Ο δείκτης ευτυχίας της ζωής μας, ορίζεται από την συνάρτηση, όχι του τι έχουμε, αλλά τι κάνουμε με αυτά που έχουμε.
blog panpan