*

Τελευταία θέματα

Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - panpan

Σελίδες: [1] 2 3 ... 5
1
Linux Deepin 15 OS

Linux Deepin 15 OS με το περιβάλλον εργασίας που έρχεται από το μέλλον. Βασισμένο πλέον στο Debian sid unstable και όχι το Ubuntu, το  Deepin 15 είναι πρωτοποριακό, εργονομικό αλλά θέλει πολύ δουλειά ακόμα ως λειτουργικό πρόγραμμα.  Συνδυάζει το Gnome 3, το  Unity και το Android κατά την γνώμη μου.
Έχει τον ποιο εύκολο και γρήγορο εγκαταστάτη από όλα τα λειτουργικά Linux.
Αναγνωρίζει το υλικό του υπολογιστή και προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του. Παράδειγμα στο λάπτοπ lenovo που έχω βρήκε καινούργιο οδηγό Intel και τον εγκατέστησε, έτσι ένα πρόβλημα που είχα σε άλλα λειτουργικά  Linux, με το αμυδρό αναβόσβησμα της προστασίας οθόνης το εξάλειψε.
Είναι πιο γρήγορο και από το XFCE του Linux Mint.
Η εκκίνηση του υπολογιστή και το κλείσιμο γίνονται πιο γρήγορα από άλλα λειτουργικά  Linux.
Έχει προεγκατεστημένα chrome, Thunderbird, αλλά όχι LibreOffice, synaptic κλπ.

Τα παρακάτω  μπορείτε να τα κάνετε από το   περιβάλλον εργασίας.

1) Να βάλετε εφαρμογές εύκολα και γρήγορα στον εκκινητή και στο πάνελ.
2) Να απεγκαταστήσετε εφαρμογές.
3) Να επιλέξετε εκκινητή λειτουργικού στον grub.
4) Ο διαχειριστής λογισμικού είναι πιο εύχρηστος και φιλικός προς τον χρήστη.
Και άλλα που θέλουν ψάξιμο!!!
Θέλει όμως ακόμη πολύ δουλειά για να γίνει πιο σταθερό...., όμως το μέλλον είναι δικό του για την πλειονότητα των χρηστών  Linux και όχι μόνο.

2
Μια ενός μηνός ασύρματη wifi συσκευή EDUP ενός φίλου την οποία την αναγνώριζε και το linux στο lsusb και την λειτουργούσε ο διαχειριστής δικτύου, μετά από μικρή χρήση στα Windows xp σταμάτησε να λειτουργεί και πλέον, ούτε  το linux την βλέπει από το lsusb και δεν την αναγνωρίζει ο διαχειριστής δικτύου. Η συσκευή φέρνει ρεύμα όταν είναι συνδεδεμένη στην θύρα usb του υπολογιστή Windows xp. Υπάρχει περίπτωση  να κάηκε μετά το κλείσιμο του υπολογιστή; εάν ναι πως δείχνει ρεύμα στον εσωτερικό φωτισμό της συσκευής εσωτερικά; υπάρχει περίπτωση να έγινε ενημέρωση λογισμικού της συσκευής μέσω  Windows xp χωρίς να έχει ενεργοποιήσει τις αυτόματες ενημερώσεις ο χρήστης;
Κάποια ιδέα του τι μπορεί να έχει συμβεί;

3
Επίλυση  προβλημάτων με την φωτεινότητα της οθόνης

Εάν σας παρουσιάζονται προβλήματα με την φωτεινότητα της οθόνης, όπως αυξομείωσης και ρύθμισης από πληκτρολόγιο, τότε δίνετε τις παρακάτω εντολές για την επίλυσή τους.

Κώδικας: [Επιλογή]
sudo sed "s/\(GRUB_CMDLINE_LINUX=\)\"\"/\1\"acpi_osi=Linux acpi_backlight=vendor\"/" /etc/default/grub -i
Κώδικας: [Επιλογή]
sudo update-grub
Κώδικας: [Επιλογή]
sudo reboot

4
31 Εξαιρετικά Αποσπάσματα από τον Νικόλα Τέσλα

Πηγή: http://themindunleashed.org/2015/03/31-outstanding-quotes-from-nikola-tesla.html

Υπάρχουν πολλοί μεγάλοι επιστήμονες, αλλά σίγουρα ένας από τους μεγαλύτερους είναι ο Nikola Tesla, ο οποίος συχνά αναφέρεται ως "ο άνθρωπος που εφηύρε το 20ο αιώνα». Είναι λιγότερο διάσημος από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν και τον Τόμας Έντισον, αλλά η συμβολή του στην ανθρωπότητα είναι απλά ανυπολόγιστη.
Tesla ήταν ήσυχος και μετριόφρον εφευρέτης, μια ιδιοφυΐα που έζησε και υπέφερε για τις εφευρέσεις του, και ο οποίος δεν έλαβε στην πλειοψηφία την αναγνώριση για το έργο του. Αυτός ο μυστηριώδης άνδρας έφερε στον κόσμο ένα σύστημα εναλλασσόμενου ρεύματος (το οποίο δίνει ενέργεια σε κάθε σπίτι στον πλανήτη), ραντάρ, το ραδιόφωνο, τις ακτίνες Χ, είναι αρκετά πιθανό δωρεάν απεριόριστη ενέργεια, το τρανζίστορ, και πολλά άλλα πράγματα που χρησιμοποιούμε σήμερα. Ωστόσο, όσο περνούν τα χρόνια η σημασία των εφευρέσεων του Tesla έχουν όλο και μεγαλύτερη αξία.
Διαβάστε  μερικά από τα γεμάτα σοφία αποσπάσματα, από έναν άνθρωπο που ήταν και θα είναι πάντα μπροστά από την εποχή του.

1. Οι επιστήμονες σήμερα σκέπτονται βαθιά αντί  καθαρά. Κάποιος πρέπει να είναι υγιής για να σκέφτεται καθαρά, αλλά μπορεί κανείς να σκεφτεί σοβαρά και να είναι αρκετά τρελός.
Η δύναμη του Ραδιόφωνου  θα φέρει επανάσταση στον κόσμο στη σύγχρονη Μηχανική και εφευρέσεις (Ιούλιος 1934)
2. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια συγκίνηση που μπορεί να περάσει μέσα από την ανθρώπινη καρδιά, όπως αυτό που αισθάνεται ο εφευρέτης, όταν βλέπει ο ίδιος κάποια δημιουργία του εγκεφάλου να εκτυλίσσεται σε επιτυχία ... τέτοια συναισθήματα κάνουν έναν άνθρωπο να ξεχνάει φαγητό, τον ύπνο, τους φίλους, την αγάπη, τα πάντα.
Στο Κλίβελαντ Moffitt, «μια συζήτηση με το Tesla", Ατλάντα Σύνταγμα (7 Ιουνίου 1896)
3. Την ημέρα που η επιστήμη  ξεκινήσει με τη μελέτη μη-φυσικών φαινόμενων, θα σημειώσει μεγαλύτερη πρόοδο σε μία δεκαετία σε σχέση με όλους τους προηγούμενους αιώνες της ύπαρξής της. Άγνωστη πηγή.
4. Οι σημερινοί επιστήμονες έχουν υποκαταστήσει τα μαθηματικά με τα πειράματα, και περιπλανώνται  από  εξίσωση σε εξίσωση, και τελικά να οικοδομούν μια δομή, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Η δύναμη του Ραδιοφώνου  θα φέρει επανάσταση στον κόσμο στη σύγχρονη Μηχανική και εφευρέσεις (Ιούλιος 1934)
5. Ο επιστημονικός άνθρωπος δεν στοχεύει σε ένα άμεσο αποτέλεσμα. Ο ίδιος δεν αναμένει ότι οι προχωρημένες ιδέες του θα είναι εύκολα αντιληπτές. Το έργο του είναι σαν αυτή του φυτευτή - για το μέλλον. Καθήκον του είναι να τεθούν τα θεμέλια για εκείνους που είναι να έρθουν, και τους δείχνει το δρόμο. Ζει, εργάζεται και ελπίζει.
Το πρόβλημα της αύξησης της Ανθρώπινης Ενέργειας (Το περιοδικό αιώνας, Ιούνιος, 1900)
6. Παντού στον χώρο υπάρχει ενέργεια. Είναι αυτή η ενέργεια στατική ή κινητική! Αν είναι στατική οι ελπίδες μας είναι μάταιες? αν κινητική - και αυτό το γνωρίζουμε ότι είναι, σίγουρα - τότε είναι απλώς θέμα χρόνου όταν οι άνθρωποι θα καταφέρουν να συνδέσουν τα μηχανήματά τους με τους ίδιους τους περιστρεφόμενους τροχούς της φύσης.
 Πειράματα με το Εναλλασσόμενο  Ρεύμα υψηλού δυναμικού και της υψηλής συχνότητας (Φεβρουάριος του 1892)
7. Κάθε ζωντανός οργανισμός είναι μια μηχανή προσανατολισμένη προς τους περιστρεφόμενους τροχούς του σύμπαντος. Αν και φαινομενικά επηρεάζεται μόνο από την άμεσο περιβάλλον του, η σφαίρα των εξωτερικών επιρροών εκτείνεται σε άπειρη απόσταση.
(Μήπως ο πόλεμος να προκάλεσε τον Ιταλικό Σεισμό) Νέα Υόρκη της Αμερικής, 7 Φεβρουαρίου του 1915
8. Αυτός ο πλανήτης, με όλη την τρομακτική απεραντοσύνη, δεν είναι σε ηλεκτρικά ρεύματα ουσιαστικά παρά μια μικρή μεταλλική σφαίρα.
Η μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς καλώδια (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & World, 5 Μαρτίου, 1904)
9. Αν και ελεύθεροι να σκεφτόμαστε  και να ενεργούμε, συγκρατιόμαστε μεταξύ μας, όπως τα αστέρια στο στερέωμα, με δεσμούς αδιαχώριστους. Αυτού τους δεσμούς  δεν μπορούμε να τους δούμε, αλλά μπορούμε να τους αισθανθούμε.
Το πρόβλημα της αύξησης της Ανθρώπινης Ενέργειας στον αιώνα Εικονογραφημένο Περιοδικό (Ιούνιος 1900)
10. Στον εικοστό πρώτο αιώνα, το ρομπότ θα πάρει τη θέση της καταναγκαστικής εργασίας που κατείχε στον αρχαίο πολιτισμό.
Μια μηχανή για το τέλος του πολέμου, Liberty, Φεβρουάριος, 1937
11. Η εξάπλωση του πολιτισμού μπορεί να παρομοιαστεί με μια φωτιά? Πρώτον, μια ασθενική σπίθα, δίπλα μια μικρή φλόγα, στη συνέχεια, μια ισχυρή φλόγα, αυξάνοντας συνεχώς σε ταχύτητα και δύναμη. Κάτι που η επιστήμη μπορεί να επιτύχει αυτό το έτος.
Ντένβερ Rocky Mountain News, 16 του Ιανουαρίου, 1910
12. Οι αισθήσεις μας μας επιτρέπουν να αντιληφθούμε μόνο ένα ελάχιστο τμήμα του έξω κόσμου.
Η μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς καλώδια ως μέσο για την προώθηση της ειρήνης στον Ηλεκτρολογικό κόσμο και Μηχανική (7 Ιανουαρίου, 1905)
13. Οι αρετές μας και οι αδυναμίες μας είναι αδιαχώριστα, όπως δύναμη και ύλη. Όταν χωρίζουν, ο άνθρωπος δεν είναι τίποτα περισσότερο.
Το πρόβλημα της αύξησης του Ανθρώπινης Ενέργειας, στον αιώνα Εικονογραφημένο Περιοδικό (Ιούνιος 1900)
14. Δεν με νοιάζει ότι μου έκλεψαν την ιδέα μου ... Με νοιάζει ότι δεν έχουν καμία δικιά τους. Άγνωστη πηγή.
15. Το χρήμα δεν αντιπροσωπεύει τέτοια αξία, όπως οι άνθρωποι έχουν δώσει σ 'αυτήν. Όλα τα χρήματα μου έχουν επενδυθεί σε πειράματα με τα οποία έχω κάνει νέες ανακαλύψεις που επιτρέπουν στην ανθρωπότητα να έχει λίγο πιο εύκολη ζωή.
Επίσκεψη στον Νίκολα Τέσλα, από Dragislav Λ Petkoviæ σε Πολιτικά (Απρίλιος 1927)
16. Από όλες τις αντιστάσεις τριβής, που οι περισσότερες επιβραδύνουν την ανθρώπινη κίνηση είναι η άγνοια, αυτό που ο Βούδας ονόμασε «το μεγαλύτερο κακό στον κόσμο».
Το πρόβλημα της αύξησης του Ανθρώπινης Ενέργειας, στον αιώνα Εικονογραφημένο Περιοδικό (Ιούνιος 1900)
17. Το ένστικτο είναι κάτι που υπερβαίνει τη γνώση. Έχουμε, αναμφίβολα, ορισμένες λεπτότερες ίνες που μας επιτρέπουν να αντιληφθούμε τις αλήθειες, όταν λογική αφαίρεση, ή οποιαδήποτε άλλη εκ προθέσεως προσπάθεια του εγκεφάλου, είναι μάταιη.
Εφευρέσεις μου, στο περιοδικό Ηλεκτρικά πειράματα (1919)
18. Είναι παράδοξο, αλλά αληθινό, να πω, ότι όσο περισσότερα γνωρίζουμε, τόσο πιο αδαείς γινόμαστε με την απόλυτη έννοια, γιατί μόνο μέσα από φώτιση  θα γίνει συνείδηση ​​των ορίων μας. Ακριβώς ένα από τα πιο ευχάριστα αποτελέσματα της πνευματικής εξέλιξης είναι η συνεχής δημιουργία νέων και μεγαλύτερων προοπτικών.
Ο θαυμαστός κόσμος που θα δημιουργηθεί από την ηλεκτρική ενέργεια, Εγγραφή κατασκευαστή, 9 Σεπτεμβρίου 1915
19. Η ατομικότητα είναι εφήμερη, φυλές και έθνη έρχονται και παρέρχονται, αλλά ο άνθρωπος παραμένει. Εκεί έγκειται η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο άτομο και το σύνολο.
Το πρόβλημα της αύξησης της Ανθρώπινης Ενέργειας, στον αιώνα Εικονογραφημένο Περιοδικό (Ιούνιος 1900)
20. Η Εφεύρεση είναι το πιο σημαντικό προϊόν  δημιουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου. Ο απώτερος στόχος είναι η πλήρης κυριαρχία του νου πάνω από τον υλικό κόσμο, η αξιοποίηση της ανθρώπινης φύσης για τις ανθρώπινες ανάγκες.
Οι Εφευρέσεις μου, στο περιοδικό Ηλεκτρικά πειράματα (1919)
21. Η σταδιακή ανάπτυξη του ανθρώπου εξαρτάται  ζωτικά από την εφεύρεση.
Εφευρέσεις μου, στο περιοδικό Ηλεκτρικά πειράματα (1919)
22. Να είστε μόνοι, αυτό είναι το μυστικό της εφεύρεσης? Όταν είστε μόνοι τότε γεννιούνται οι ιδέες.
American Γένεση: Ένας αιώνας της εφεύρεσης και Τεχνολογικού ενθουσιασμού, 1870-1970 από τον Thomas P. Hughes (2004)
23. Η ζωή είναι και θα παραμείνει πάντα μια εξίσωση ανίκανη προς λύση, αλλά περιέχει ορισμένους γνωστούς παράγοντες. Μια μηχανή που τελειώνει τον πόλεμο, Liberty, Φεβρουάριος, 1937
24. Η επιθυμία που με καθοδηγεί σε όλα που κάνω είναι η επιθυμία να αξιοποιήσω τις δυνάμεις της φύσης στην υπηρεσία της ανθρωπότητας.
Η δύναμη του Ραδιόφωνου θα φέρει επανάσταση στον κόσμο (Modern Mechanix & Inventions, Ιούλιος, 1934)
25. Η ειρήνη μπορεί να έρθει μόνο ως φυσική συνέπεια της παγκόσμιας φώτισης.
Εφευρέσεις μου, στο περιοδικό Ηλεκτρικά πειράματα (1919)
26. Οι μάχες μεταξύ των ατόμων, καθώς των κυβερνήσεων και τα εθνών, πάντα προκύπτουν από παρανοήσεις με την ευρύτερη ερμηνεία του όρου αυτού. Παρεξηγήσεις πάντα προκαλούνται από την αδυναμία να εκτιμήσουν ο ένας την άποψη του άλλου.
Η μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς καλώδια ως μέσο για την προώθηση της ειρήνης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Κόσμος (7 Ιαν 1905)
27. Τρεις πιθανές λύσεις του μεγάλου προβλήματος της αυξανόμενης ανθρώπινης ενέργειας απαντιούνται από τις τρεις λέξεις: τα τρόφιμα, την ειρήνη, την εργασία.
Το πρόβλημα της αύξησης της Ανθρώπινης Ενέργειας, στον αιώνα Εικονογραφημένο Περιοδικό (Ιούνιος 1900)
28. Κάποιοι καλούν τον Θεό, κάποιοι άλλοι τους νόμους της φυσικής. Άγνωστη πηγή
29. Οι τελευταίες 29 ημέρες του μήνα είναι οι πιο δύσκολες!
Εφευρέσεις μου, στο περιοδικό Ηλεκτρικά πειράματα (1919)
30. Ποθούμε νέες αισθήσεις, αλλά σύντομα αδιαφορούμε για  αυτές. Τα θαύματα του χθες είναι σήμερα κοινά συμβάντα.
Οι Εφευρέσεις, στο περιοδικό Ηλεκτρικά πειράματα (1919)
31. Αφήστε το μέλλον να πει την αλήθεια, και να αξιολογήσει καθέναν ανάλογα με το έργο και τα επιτεύγματά του. Το παρόν είναι δικό τους? Το μέλλον, για το οποίο έχω δουλέψει πραγματικά, είναι δικό μου.
Μία επίσκεψη στο Νίκολα Τέσλα, από Dragislav Λ Petkoviæ στα Πολιτικά (Απρίλιος 1927)

Μέσα από τις εκφράσεις του Νικόλα Τέσλα βλέπουμε έναν πραγματικό ανθρωπιστή στην υπηρεσία της ανθρωπότητας, σκοπός του ένας κόσμος ειρήνης και ευημερίας για όλον τον κόσμο. Κυριότερος στόχος του, η δωρεάν ασύρματη ηλεκτρική ενέργεια για όλους όπου και εάν βρίσκονται γιατί η διασφάλιση της ενέργειας, είναι και της ειρήνης.

5
Legend:Μια τηλεοπτική σειρά που έμμεσα απευθύνεται στον μεγάλο εφευρέτη

Μια εξαιρετική σειρά επιστημονικής φαντασίας για όλη την οικογένεια 12 μόνο επεισοδίων η οποία διαδραματίζεται στις ΗΠΑ την εποχή του Νικόλα Τέσλα. Δυστυχώς όχι στα Ελληνικά, αλλά και να θέλετε να την αγοράσετε δεν θα μπορέσετε να την βρείτε πουθενά. Φαίνεται κάποιος έχει αγοράσει όλα τα δικαιώματα της συγκεκριμένης σειράς που παίχτηκε μία μόνο φορά σε ένα άγνωστο κανάλι στις ΗΠΑ.
Είναι παραγωγής του RICHARD DEAN ANDERSON του γνωστού (MacGyver-Μαγκάιβερ) στη σειρά ονομάζεται (Ernest Pratt) που υποδύεται τον ήρωα των βιβλίων του τον (Nicodemus Legend), αφού στην σειρά παρουσιάζεται ως συγγραφέας. Εδώ είναι το ουσιαστικότερο, χωρίς να ακούσετε ούτε μια φορά το όνομα Νικόλα Τέσλα ο ηθοποιός   John de Lancie ο γνωστός  (Q) το πλάσμα με τις θεϊκές ικανότητες που παρουσιαζόταν στην σειρά (star trek - σταρ τρεκ), υποδύεται τον επιστήμονα από την Ουγγαρία  (Janos Bartok – δηλαδή τον Νικόλα Τέσλα). Σχεδόν σε κάθε επεισόδιο βλέπετε ανακαλύψεις του Νικόλα Τέσλα, οι οποίες και διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο, με την υπερβολή φυσικά της επιστημονικής φαντασίας. Ο Anderson σε αυτή την σειρά δίνει κατά την γνώμη μου ρεσιτάλ ηθοποιίας, τελείως διαφορετικό στιλ από τον Μαγκάιβερ και επιπλέον δένουν οι δυο ηθοποιοί θαυμάσια. Για τις κυρίες θα βρουν τον Anderson εξαιρετικά πικάντικο αφού έχει δυο μεγάλες αδυναμίες.... Η συνέχεια επί της οθόνης.
Τώρα γιατί αυτή η σειρά εξαφανίστηκε θα πάρετε μια γεύση από το πρώτο επεισόδιο όταν κάνει αναφορά στο όνομα J.P.Morgan και Thomas Alva Edison που σε παραθέτει στα γνωστά προβλήματα που αντιμετώπισε ο Νικόλα Τέσλα, σε κάθε επεισόδιο ακούς κάτι καυστικό ιδιαίτερα από τον RICHARD DEAN ANDERSON, από αυτά που γδέρνουν με το βαμβάκι.
Παρακάτω θα βρείτε τα πρώτα 8 επεισόδια της σειράς με το λογότυπο του καλλιτέχνη στο κάτω μέρος της οθόνης να φαίνεται συνέχεια, τα υπόλοιπα αλλά και όλα τα 12 επεισόδια στο youtube όσο είναι εκεί ακόμα.

http://rdanderson.bravehost.com/video/1995-04-18-legend/1995-04-18-legend.htm

στο youtube, θα τα βρείτε βάση του τίτλου. Η ποιότητα της εικόνας είναι απαίσια, αλλά το επίπεδο της σειράς είναι τόσο υψηλό ποιοτικά που σε κάνει να το παραβλέπεις. Τι κρίμα σειρές τόσο ποιοτικές να μην συνεχίζονται να παίζονται και γιατί; Γιατί λένε πράγματα και δείχνουν που ούτε πρέπει να ακουστούν ούτε να φανούν.

https://en.wikipedia.org/wiki/Legend_(TV_series)

6
Το μέλλον της Ευρώπης  είναι προδιαγεγραμμένο

Το μέλλον της Ευρώπης αργά ή γρήγορα, ειδικά της βόρειας είναι προδιαγεγραμμένο. Είτε θα καταρρεύσει η οικονομία της και θα φύγουν όλοι οι πληθυσμοί για να ζήσουν σε ποιο ζεστά και ανθρώπινα κλίματα, είτε θα συνεχίσουν να προσφέρουν αξιοπρεπή τρόπο διαβίωσης, το οποίο ως επακόλουθο θα έχει την προσέλκυση πληθυσμών από τον δυστυχή τρίτο κόσμο και όχι μόνο. Αυτό πάλι με την σειρά του θα φέρει την κατάρρευση λόγο του υπερπληθυσμού.
  Πόσο κόσμο να ταΐσεις πόσο να φροντίσεις ειδικά όταν έχεις την φήμη του πιο πλούσιου μέρους του κόσμου. Στο θέμα της απασχόλησης και εργασίας ας το ξεχάσουμε, όταν η Κίνα σου παρουσιάζει το έξυπνο αυτοκίνητο που το ελέγχεις με την σκέψη και μια Ινδία που πολύ σύντομα θα ξεπεράσει πληθυσμιακά και την Κίνα, γιατί παραγωγή να μιλάμε στην Ευρώπη. Η μόνη ελπίδα της Ευρώπης για να επιβιώσει, είναι να συντηρήσει εσαεί, όλους αυτούς το μετανάστες ώστε να ζουν και να καταναλώνουν!!! Και δεν μπορείς να πεις τόσους θέλω γιατί τον πεινασμένο και τον εθισμένο στον καταναλωτισμό δεν μπορείς να τους σταματήσεις.
  Τελικά ο Καρλ Μαρξ είχε δίκιο όταν έλεγε ότι ο κομουνισμός θα επικρατήσει, αλλά δεν είχε προβλέψει ότι η Ευρώπη θα καταρρεύσει!!! 

7
Ζήλια το κίνητρο και το δηλητήριο της ζωής

Η ζήλια το συναίσθημα που μας κάνει να φθονήσουμε τι κάποιο άλλο άτομο έχει και δεν το έχουμε, αλλά και να μας δώσει το κίνητρο για την απόκτηση αγαθών, όπως επίσης  και να γίνουμε καλύτεροι. Περισσότερα αρνητικά έχει κάποιος να καταλογίσει στην ζήλια από ότι θετικά. Να ξεκινήσουμε, γιατί κάποιο άτομο είναι ομορφότερο, ψηλότερο, πιο κοινωνικό, πλουσιότερο, έχει ομορφότερα παιδιά, άντρα, γυναίκα κλπ, ατελείωτη η λίστα με αυτά που κάνουν ένα άτομο να ζηλεύει.
   Η ζήλια είναι τόσο ισχυρό συναίσθημα που το δηλητήριο της, φθάνει μέχρι και στον φόνο, την απόλυτη μηδενιστική πράξη. Πολύ λίγα άτομα θα παραδεχθούν ότι ζηλεύουν, η πιο συχνή μάλιστα αντίδραση της ζήλιας είναι η κακολογία, να λέγονται μόνο αρνητικά πράγματα για ένα άτομο, να μην βρίσκεται κανένα θετικό στοιχείο με λίγα λόγια να γίνεται κουτσομπολιό. Είναι ή συνήθης συμπεριφορά των ατόμων που ζηλεύουν να είναι παθητικά άτομα, παραπονιάρικα, και να βρίσκουν οπουδήποτε αλλού εκτός του εαυτού τους δικαιολογίες για την κατάσταση και τις συνθήκες της ζωής τους.  Τι πιο χαρακτηριστικό των τεμπέλικων ατόμων, από να βρίσκουν συνεχώς δικαιολογίες για το ότι δεν κάνουν τίποτα, αλλά να ρίχνουν τα δηλητηριώδη βέλη της ζήλιας τους στα άτομα που με κόπο αποδεδειγμένα καταφέρανε να αποκτήσουν στην ζωή τους γνώσεις, πτυχία, αγαθά, αυτοκίνητο/τα, ακίνητο/α, κλπ.
   Είναι η ζήλια που τυφλώνει και όλα τα κακά σκορπάει, εξού και το γνωστό ανέκδοτο με τον χαρισμένο γάιδαρο του γείτονα, όπου όταν ζητήθηκε στον άλλο γείτονα τι θα ήθελε και αυτός να αποκτήσει, αντί για να πει και αυτός έναν γάιδαρο, ζήτησε να ψοφήσει ο γάιδαρος του  γείτονά του.
Η ζήλια όμως μπορεί να κάνει ένα άτομο να ποθήσει και να εργαστεί ώστε να αποκτήσει αυτό που ζήλεψε κάποτε με θεμιτά αλλά δυστυχώς πολλές φορές με αθέμιτα μέσα. Στα αθέμιτα περιλαμβάνονται οι κακολογίες, δολοπλοκίες, τα  ψεύδη,  και ο φόνος. Στα θεμιτά η σκληρή εργασία, η μόρφωση, η συνέπεια, ο επαγγελματισμός.
   Θα μου πει κάποιος/κάποια τι επικρατεί σήμερα στις κοινωνίες μας το θεμιτό ή το αθέμιτο. Θα απαντήσω με ειλικρίνεια, φυσικά το αθέμιτο,  αυτό επικρατεί όχι μόνο τώρα αλλά στους αιώνες της ανθρώπινης εξέλιξης, όμως δεν σημαίνει ότι εάν ένα άτομο που θέλει να προσπαθήσει να αλλάξει την ζωή του δεν θα μπορέσει να το κάνει, γιατί δεν θέλει να ζηλεύει ή καλοπροαίρετα να ζηλεύει για να βελτιώσει την ζωή του.
  Είναι τελικά θέμα επιλογής εάν θέλεις  να κοιμάσαι τα βράδια με ήσυχη την  Συνείδησή σου.

8
Οδηγός Εγκατάστασης Πολλαπλών Εφαρμογών και Επαναδημιουργίας Προγραμμάτων .deb

Υπάρχουν στιγμές που θέλετε να εγκαταστήσετε πολλές εφαρμογές .deb μαζί. Οι λόγοι διάφοροι:
Γιατί έχετε κατεβάσει και αποθηκεύσει σε κάποιο φάκελο εφαρμογές.
Γιατί θέλετε σε καινούργιο σύστημα να εγκαταστήσετε εφαρμογές οι οποίες δεν βρίσκονται στα επίσημα αποθετήρια.
Γιατί θέλετε να εγκαταστήσετε σε ένα άλλο υπολογιστή δικό σας, φίλου/ης  ή γνωστού κάποιες εφαρμογές που έχετε αποθηκεύσει και τις προτείνετε κλπ.

Βέβαια να λάβετε υπόψιν το σύστημα εάν είναι 32 ή 64 bit και εάν οι .deb εφαρμογές είναι συμβατές με το λειτουργικό σύστημα που θα τα εγκαταστήσετε. Πχ σε ένα σύστημα που έχει εφαρμογή που δουλεύει μόνο σε Ubuntu 12.04, δεν θα λειτουργήσει σε Ubuntu 14.04.

Ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε τα .deb αρχεία και να τα αποθηκεύσετε είναι να τα αντιγράψετε από τον αρχικό προορισμό αποθήκευσης ,

Παράθεση
/var/cache/apt/archives/

στον φάκελο τις επιλογής σας. Στο παράδειγμα ο φάκελος αυτός ονομάζεται test.

Επαναδημιουργία Προγραμμάτων .deb

Εάν θέλετε να ξαναδημιουργήσετε τα εγκατεστημένα πακέτα .deb, που δεν βρίσκονται πλέον στο,
Παράθεση
/var/cache/apt/archives/
για να τα μεταφέρετε σε άλλον υπολογιστή ή να τα αποθηκεύσετε, κάνετε πρώτα εγκατάσταση του πακέτου:
Κώδικας: [Επιλογή]
sudo apt-get install dpkg-repack
Η επαναδημιουργία των εγκατεστημένων πακέτων γίνεται με την εντολή:

Παράθεση
sudo dpkg-repack <όνομα πακέτου ή εφαρμογής>
πχ sudo dpkg-repack firefox

Όταν τελειώσει το πακετάρισμα θα το βρείτε σε μορφή  .deb, στον αρχικό σας κατάλογο.
Περισσότερες πληροφορίες  θα βρείτε στο:
Κώδικας: [Επιλογή]
man dpkg-repack
Εγκατάστασης Πολλαπλών Εφαρμογών .deb

Για να εγκαταστήσετε όλα τα αρχεία, προγράμματα .deb από τον φάκελο  test είτε βρίσκεται σε ένα φάκελο στον ίδιο τομέα-partition, ή σε άλλο τομέα ή σε usb flash drrive-στικάκι, κάνετε τα παρακάτω:
Δίνεται στο τερματικό την εντολή cd κενό και αντιγραφή και επικόλληση του φακέλου που περιέχει τα αρχεία προγράμματα .deb. Όπως φαίνεται στο παράδειγμα:

Κώδικας: [Επιλογή]
cd /media/LAPTOPSTORE/testκαι μετά την εντολή
Κώδικας: [Επιλογή]
sudo dpkg -i *.deb
Τόσο απλά ξεκινά το  dpkg και κάνει την εγκατάσταση των εφαρμογών και των βιβλιοθηκών που θα χρειαστεί το κάθε πρόγραμμα για την εγκατάσταση.

Ίσως σε κάποιες περιπτώσεις ειδοποιηθείτε να χρειαστούν οι εντολές:
Κώδικας: [Επιλογή]
sudo apt-get install -fκαι
Κώδικας: [Επιλογή]
sudo dpkg --configure -a

9
Η Ανθρωπότητα οι Μεγάλες Δυνάμεις και οι κρίσιμες Αποφάσεις

Ο ανταγωνισμός για κυριαρχία των κρατών, εθνών, ανά τους αιώνες άφησε τις πληγές του με αιματηρούς καταστροφικούς πολέμους, στην εποχή μας με τους Α και Β παγκόσμιους πολέμους.

Στο κομβικό σημείο που βρίσκεται σήμερα  η ανθρωπότητα, είναι αποτέλεσμα μιας ιστορίας που  ξεκινά κυρίως από τους 16,17,18 και 19 αιώνες, όπου σηματοδοτείτε από την δουλεία και την αποικιοκρατία. Αποφασίστηκε κάποια στιγμή από τις κυρίαρχες δυνάμεις του τότε κόσμου που έτυχε να ανήκουν στην λευκή φυλή, να μοιράσουν τον κόσμο και να επιβάλλουν την κυριαρχία τους, αποφεύγοντας να έρθουν σε αντιπαλότητα μεταξύ τους. Αυτό συνέβη με την απελευθέρωση της Ελλάδος και τον περιορισμού της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, αλλά  κάνοντας  και τις εκστρατείες σε Αφρική, Ασία-Ινδίες-Κίνα που ήταν και οι κύριοι στόχοι. Λογικό διότι όταν ελέγχεις το σύνολο εδάφους και πληθυσμών της υφηλίου, εξυπακούεται ότι πλέον ελέγχεις και τον κόσμο.  Στις  εκστρατείες στις Ινδίες και στην Κίνα, συμμετείχαν όλες οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής (Ευρώπη, Αμερική, Ρωσία, Ιαπωνία). 
 Όπως  είναι γνωστό εκ του αποτελέσματος το εγχείρημα στις Ινδίες και Κίνα δεν ήταν το αναμενόμενο, χάθηκαν οι πόλεμοι και η ευκαιρία του ολοκληρωτικού ελέγχου του κόσμου, κάτι που έφερε γκρίνια και αντιπαλότητα, καθώς γιγάντωσε και το νέο κοινωνικό κίνημα του κομουνισμού. Συνέπεια αυτής της αποτυχημένης εκστρατείας οι δυο γνωστοί παγκόσμιοι πόλεμοι.
  Ένα πρώτο συμπέρασμα δείχνει ότι οι άνθρωποι πάντα υπερεκτιμούν τις ικανότητες και δυνατότητές τους και όχι μόνο αυτό, αλλά τα αποτελέσματα των πράξεών τους είναι τελείως αντίθετα από τα προσδοκώμενα. Να εξηγηθώ, στο παιχνίδι των μεγάλων δυνάμεων προστέθηκαν μεγάλοι παίχτες, η Κίνα με ενάμιση δισεκατομμύριο, η Ινδία με πάνω από ένα δισεκατομμύριο και η Ρωσία που από σύμμαχος με τον τσάρο, προέκυψε ανταγωνιστής με τον κομουνισμό και την συνέχειά του.
  Ξαφνικά η κυριαρχία του κόσμου από  λευκή  άρχισε να αποκτά απόχρωση, και η ηγεμονία της λευκής φυλής άρχισε να κλονίζεται. Η τεχνολογία, ο πλούτος και η παραγωγή αγαθών που κάποτε ήταν το δυνατό σημείο της δυτικής κυριαρχίας , αρχίζει να μετατοπίζεται προς ανατολάς. Ο κυρίαρχος ειδικά δυτικός κόσμος έπραξε και ένα οδυνηρό λάθος, δεν διδάχτηκε από τις εκστρατείες του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αυτού του μεγάλου στρατηλάτη, όταν σταμάτησε στις Ινδίες βλέποντας  το μέγεθος και την Ιστορία τους. Αποφάσισε να επιβληθεί με οποιοδήποτε τρόπο και τον τρόπο αυτό  οι συγκεκριμένες χώρες δεν θα τον ξεχάσουν ποτέ! Αλώστε ποιος ξεχνάει;
  Γεννάτε το ερώτημα είναι έτοιμος  ο δυτικός κόσμος να αποδεχτεί την ηγεμονία των καινούργιων δυνάμεων όπου όλα τα στοιχεία συνηγορούν προς αυτό και να συμβιβαστεί ή θα προσπαθήσει και πάλι να επιβληθεί με τον τρόπο που μόνο γνωρίζει; Ας ελπίσουμε για το καλό όλων μας να βρεθεί μια ειρηνική λύση. Η ανθρωπότητα βρίσκεται στο σημείο που πρέπει να πάρει τις πιο κρίσιμες αποφάσεις.

10
Προγράμματα - Εφαρμογές Παρακολούθησης Δικτύου  και Συστήματος από το Τερματικό

Υπάρχουν πολλά εργαλεία διαθέσιμα στο Linux, από αυτά έχω κάνει επιλογή μερικά.


top


Με την εφαρμογή top έχετε σε περιβάλλον τερματικού μια πλήρης και συνολική εικόνα χρήσης του συστήματος  με τις εφαρμογές που τρέχουν την χρήση μνήμης και swap, με ταυτόχρονα χαμηλή κατανάλωση του επεξεργαστή και την  μνήμη του συστήματός σας.
Εάν δεν είναι εγκατεστημένο από το τερματικό.
Κώδικας: [Επιλογή]
sudo apt-get install top

Μετά από το τερματικό.
Κώδικας: [Επιλογή]
top

htop


Το htop όπως το  top είναι μόνιτορ παρακολούθησης του συστήματος η κύρια διαφορά είναι ότι έχετε αλληλεπίδραση με τις εφαρμογές,  μπορείτε πχ να τερματίσετε μια εφαρμογή επιλέγοντάς την με το ποντίκι και να την τερματίσετε πατώντας το kill και μετά κάτω αριστερά το Send. Το κάνετε εγκατάσταση:
Κώδικας: [Επιλογή]
sudo apt-get install htopΜετά από το τερματικό.
Κώδικας: [Επιλογή]
htop


nload


Χωρίς να χρειάζεται να επισκέπτεστε ιστοσελίδες για  να βλέπεται την ταχύτητα που έχει το δίκτυό σας μέγιστη, ελάχιστη, μέσος όρος κάνετε εγκατάσταση το nload:
Κώδικας: [Επιλογή]
sudo apt-get install nload

Για να παρακολουθήσετε την ενσύρματη σύνδεση.
Κώδικας: [Επιλογή]
nload

Για ασύρματη σύνδεση – Wifi.
Κώδικας: [Επιλογή]
nload -m wlan0
Για 3G σύνδεση.
Κώδικας: [Επιλογή]
nload -m ppp0

Με το  Ctrl+C σταματάτε μια συνεδρία σύνδεσης.
 
slurm


Μια άλλη χρήσιμη εφαρμογή είναι το  slurm. Ζωντανά και πάλι βλέπετε στοιχεία της σύνδεσή σας, όπως και κάποια άλλα στοιχεία. Η εγκατάσταση γίνεται:
Κώδικας: [Επιλογή]
sudo apt-get install slurm

Για να παρακολουθήσετε την ενσύρματη σύνδεση.
Κώδικας: [Επιλογή]
slurm -s -i eth0
Για ασύρματη σύνδεση – Wifi.
Κώδικας: [Επιλογή]
slurm -s -i wlan0
Για 3G σύνδεση.
Κώδικας: [Επιλογή]
slurm -s -i  ppp0
Με το  Ctrl+C σταματάτε μια συνεδρία σύνδεσης.

vnstat


Η εφαρμογή  vnstat σας δείχνει στατιστικά στοιχεία των συνδέσεων σας  του υπολογιστή σας, ώρες , μέρες, εβδομάδες, μήνες καθώς και ζωντανά-live. Πριν την εγκατάσταση να έχετε συνδέσει ethernet, Wlan, 3G για να αναγνωρίσει τις συνδέσεις. Η εγκατάσταση γίνεται με το:
Κώδικας: [Επιλογή]
sudo apt-get install vnstat

Από το τερματικό για να δείτε τι θέλετε να επιλέξετε.
Κώδικας: [Επιλογή]
vnstat --help

Για να δείτε τα γενικά στατιστικά στοιχεία για όλες τις συνδέσεις.
Κώδικας: [Επιλογή]
vnstat

Εάν θέλετε να δείτε ζωντανά στατιστικά στοιχεία της σύνδεσή σας, για μια συγκεκριμένη περίοδο, επιλέξτε από τις παρακάτω εντολές. Για να σταματήσετε μια περίοδο σύνδεσης και να δείτε τα στατιστικά στοιχεία, το κάνετε  με τον συνδυασμό των πλήκτρων Ctrl+C.


Για ενσύρματη σύνδεση.
Κώδικας: [Επιλογή]
vnstat -l -i eth0
Για ασύρματη σύνδεση.
Κώδικας: [Επιλογή]
vnstat -l -i wlan0
Για 3G σύνδεση.
Κώδικας: [Επιλογή]
vnstat -l -i ppp0

11
Ποια είναι για σας η ιδανική διαδικτυακή συσκευή  επικοινωνίας.
Έχετε μόνο μια ψήφο.

12
Καπιταλισμός η εκμετάλλευση ανθρώπου, φύσης από τον άνθρωπο και οι επιπτώσεις του

Η εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο, είναι αρχαία κοινωνική και ατομική συμπεριφορά, την οποία την συναντήσαμε και στην Αρχαία Ελλάδα, με τους δούλους στην Αθήνα και τους είλωτες στην Σπάρτη.  Δεν είναι κάτι άγνωστο στην ιστορία της ανθρωπότητας, ειδικά στο πέρασμα των αιώνων αυτή η συμπεριφορά εξελίχθηκε για να φτάσουμε στον 19 αιώνα και την βιομηχανική επανάσταση και να πάρει την γνωστή ονομασία καπιταλισμός (η κεφαλαιοποίηση αγαθών και υπηρεσιών με γνώμονα το κέρδος) .
   Είναι συμπεριφορά που συναντάτε στο φυσικό κόσμο και ιδιαίτερα στο ζωικό βασίλειο. Φυσικά οι άνθρωποι δεν δεχόμαστε ότι είμαστε ζώα, άλλο εάν αρκετές φορές συμπεριφερόμαστε χειρότερα από αυτά. Έγιναν κατά τους αιώνες πολλές προσπάθειες, ώστε ο άνθρωπος με τις φιλοσοφικές, θρησκευτικές, ηθικές και άλλες παρεμβάσεις, να συμπεριφέρεται  πιο εξευγενισμένα και πολιτισμένα από τα άλλα πλάσματα τα οποία αποκαλεί ζώα. Το αποτέλεσμα είναι ορατό και πράγματι ο άνθρωπος εξελίχθηκε σε αυτόν τον τομέα όχι ιδανικά, αλλά ικανοποιητικά.

   Θα σας δώσω ένα παράδειγμα κατανοητό τι σημαίνει καπιταλισμός και θα καταλάβετε.
Έχουμε μια εταιρία, επιχείρηση που έχει ένα ιδιοκτήτη, ένα διευθυντή, ένα προϊστάμενο, και δεκαπέντε εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι παραπονιούνται ότι αμείβονται, ελάχιστα το εκφράζουν στον προϊστάμενό τους με το πιο θαρραλέο εκπρόσωπο-συνδικαλιστή για την συντομία του λόγου θα αποκαλείται ο θαρραλέος. Ο προϊστάμενος με την σειρά του στον διευθυντή και αυτός στον ιδιοκτήτη. Ο ιδιοκτήτης για να μην υπάρχουν προβλήματα δίνει αύξηση 10%, στους  διευθυντή 7% και προϊστάμενο 3%, με την προϋπόθεση να πείσουν τους εργαζόμενους ότι η επιχείρηση δεν έχει δυνατότητες για αύξηση και ότι καλύτερα να προσέχουν για να μην χάσουν τις δουλειές τους. Φροντίζουν επίσης και ο θαρραλέος να κάνει τις πιο καθαρές, εύκολες και ξεκούραστες δουλειές. Τα χρόνια περνούν κάποια στιγμή σε 5 χρόνια ο προϊστάμενος που ήταν και ο μεγαλύτερος σε ηλικία συνταξιοδοτείται. Ο ιδιοκτήτης και ο διευθυντής φωνάζουν τον θαρραλέο και του λένε ότι εσύ θα είσαι ο καινούργιος προϊστάμενος και όλοι μαζί αποφασίζουν σε ποιον θα δώσουν την θέση που κατείχε ο θαρραλέος, να κάνει τις πιο καθαρές, εύκολες και ξεκούραστες δουλειές. Ο θαρραλέος ήταν φιλόδοξος άνθρωπος, βλέποντας ότι ο διευθυντής είναι ακόμα νέος στην ηλικία και ότι θα πάρει σύνταξη μετά από δεκαπέντε χρόνια, αρχίζει και σκέφτεται τι θα κάνει. Κάνει κάποιες οικονομίες και μετά από 5 χρόνια, πηγαίνει στην τράπεζα και τους λέει ότι θέλει να ανοίξει μια επιχείρηση με το αντικείμενο που το γνωρίζει 10 χρόνια, έχοντας και κάποια χρήματα. Η τράπεζα βλέποντας αυτόν τον φιλόδοξο και με εμπειρία νέο πελάτη του δίνει το δάνειο. Φεύγει ο θαρραλέος από την επιχείρηση που εργαζόταν και ανοίγει μια ιδίου αντικειμένου εταιρία, προσλαμβάνοντας ένα διευθυντή, ένα προϊστάμενο και δεκαπέντε εργαζόμενους. Το πρώτο πράγμα που έκανε είναι να δώσει αύξηση 10%, στους  διευθυντή 7% και προϊστάμενο 3%, με την προϋπόθεση να πείσουν τους εργαζόμενους ότι η επιχείρηση δεν έχει δυνατότητες για αύξηση και ότι καλύτερα να προσέχουν για να μην χάσουν τις δουλειές τους, ταυτοχρόνως ενημέρωσε ο ιδιοκτήτης τον διευθυντή και τον προϊστάμενο να προσέξουν να μην τους προκύψει κάποιος θαρραλέος (η εξέλιξη των ειδών).
   Αυτός είναι ο καπιταλισμός. Ο άνθρωπος να έχει περισσότερα από τον άλλο, να περνάει καλύτερα, να δουλεύει λιγότερο, να τρώει και να πίνει και όλοι οι άλλοι να πάνε.... Δεν έχει όρια ο καπιταλισμός, να καταστραφεί ολόκληρος ο πλανήτης, αρκεί αυτοί οι λίγοι και οι οικογένειές τους να περνάνε καλά, μια νοοτροπία που από το άτομο πέρασε και έγινε θεσμός της κοινωνίας. Μια νοοτροπία άκρως αυτοκαταστροφική, όπου οι κυρίαρχοι, χωρίς αίσθηση της πραγματικότητας εφαρμόζουν με την δύναμη που έχουν αποκτήσει κατά τους αιώνες αντλώντας την βιωσιμότητά της, από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Αυτό γίνεται διότι οι κυρίαρχοι εσκεμμένα απαξιώνουν το εκπαιδευτικό σύστημα και συστηματικά προβάλλοντας πρότυπα που αναδεικνύουν τα κατώτερα φυσικά  ένστικτα και όχι τα ανώτερα της ηθικής, του πνεύματος, της αλληλεγγύης, και της κοινωνικότητας. Σκοπός τους είναι ο καπιταλισμός να κάνει την φύση των ανθρώπων χειραγωγούμενη, αφού εκμεταλλευόμενοι ο ένας τον άλλο, εκπαιδευμένοι πλέον σε αυτή την συμπεριφορά, να είναι πιο εύκολο οι κυρίαρχοι να τους εκμεταλλεύονται.
  Επανέρχομαι αυτή η νοοτροπία είναι άκρως αυτοκαταστροφική διότι εάν το σύνολο των ανθρώπων που έχει ήδη συμβεί, εκπαιδευμένοι στο ότι η ατομικότητα, ανταγωνιστικότητα και στο σύνολο η απαξίωση όλων των αρχών που χαρακτηρίζουν τον άνθρωπο, είναι το φυσιολογικό, τότε με την εξέλιξη της τεχνολογίας που διαθέτουμε, εάν αρχίσουμε να την χρησιμοποιούμε ο ένας εναντίον του άλλου, το αποτέλεσμα είναι να πάψει να υπάρχει καπιταλισμός αφού δεν θα υπάρχουν πλέον άνθρωποι. Καλό για την φύση γιατί θα απαλλαγή από ένα καρκίνωμα, κακό για την ανθρωπότητα γιατί δεν έδειξε την γνώση και την σοφία που της δόθηκε.

   

13
Λοιπά θέματα...!! / Συνείδηση ο Απόλυτος Κριτής μας
« στις: Νοέμβριος 27, 2015, 05:43:30 μμ »
Συνείδηση ο Απόλυτος Κριτής μας


Το θέμα αυτό το θεωρώ ως το πιο σημαντικό αναφέρεται σε μας και στις σχέσεις μας με τους «άλλους» μαζί με το φυσικό μας περιβάλλον. Έχει πολλά μηνύματα  για να γίνει κατανοητό και να  συνειδητοποιήσουμε το νόημά του πρέπει να μελετηθεί και όχι απλώς να αναγνωσθεί. Ο συγγραφέας του δηλαδή εγώ, προσπαθώ το νόημά του να γίνει σε καθημερινή βάση κτήση του, δεν είναι πάντα εύκολο ειδικά στον κόσμο μας σήμερα, όπου όσο ποτέ άλλοτε οι προκλήσεις και η υπέρ πληροφόρηση μας αποσυντονίζουν. 
 
Πολλά πράγματα τα οποία βιώνουμε  στην ζωή μας περνάνε  απαρατήρητα, αυτό συμβαίνει από την μια πλευρά διότι ο άνθρωπος από την φύση του ζει την ζωή του όπως όλα τα υπόλοιπα πλάσματα, δηλαδή  στο πως θα εκπληρώσει όλες τις βιολογικές του ανάγκες φαγητό, στέγη κλπ, όπου για να τις καλύψει στον κόσμο που έχει δημιουργήσει πρέπει να εργάζεται, κοινώς να δουλεύει. Από την άλλη η ζωή του σε σύγκριση με το παρελθόν έχει γίνει πιο πολύπλοκη και  αυτό τον κάνει να δίνει σημασία κυρίως μόνο στα προαναφερόμενα απαραίτητα, ενώ στα υπόλοιπα που καθημερινά βιώνει να τα προσπερνά χωρίς να δίνει ιδιαίτερη προσοχή. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής του τον κάνει να επικεντρώνετε περισσότερο στα εξωτερικά ερεθίσματα, γεγονότα και απειροελάχιστα στον εσωτερικό του κόσμο.
     Σε αντίθεση με τα άλλα πλάσματα αυτού του πλανήτη ο άνθρωπος κατέχει με τον ανεπτυγμένο εγκέφαλο που διαθέτει την ευφυία, χαρακτηριστικό που τον έχει αναδείξει το κυρίαρχο είδος της γης. Διαχρονικά μη μπορώντας να εξηγήσει το μεγαλείο της φύσης με τα δημιουργήματά της  και αρχίζοντας να συνειδητοποιεί σιγά σιγά την φύση του μέσα σε αυτό το θαυμαστό κόσμο, χρησιμοποιώντας την ευφυία του, απόδωσε την δημιουργία του κόσμου του σε δυνάμεις ανώτερες από αυτόν.
Αυτό έγινε ξεκινώντας με την θεοποίηση των στοιχείων που του πρόσφεραν καθημερινά, τον Ήλιο, την Γη, την Θάλασσα, τον Αέρα κλπ, και όταν αργότερα κατάλαβε την ιδιότητα αυτών των στοιχείων μην μπορώντας ακόμα να εξηγήσει το μεγαλείο και την πολυπλοκότητα του κόσμου του, θεοποίησε αόρατες προς αυτόν δυνάμεις.
Φτάνοντας στην εποχή μας βλέπουμε μια μετάβαση της επεξηγητικής του θεωρίας από το θεϊκό στο επιστημονικό, δηλαδή ο ίδιος πλέον ο άνθρωπος να προσπαθήσει να εξηγήσει την φυσιολογική εξέλιξή του, όπως και όλου του κόσμου που τον περιβάλλει, από την δική του οπτική πλευρά αντίληψης.
    Αυτό είναι το πιο κρίσιμο σημείο της εξέλιξής του, διότι επικεντρωμένος όσο ποτέ άλλοτε στην εξερεύνηση, καταγραφή, ανάλυση, του κόσμου που τον περιβάλλει, αγνοεί τον πιο σημαντικό συντελεστή της υπόθεσης, δηλαδή το ίδιο του τον εαυτό. Αποκόπτεται συνεχώς από το φυσικό του περιβάλλον, δεν επεξεργάζεται εμπειρίες και στοιχεία αιώνων της ιστορίας του από τους διάφορους πολιτισμούς. Για παράδειγμα στην Αρχαία Ελλάδα υπήρχαν και διδάσκονταν τα  «νους υγιής εν σώματι υγιεί» και το «γνῶθι σαὐτόν», σε άλλους πολιτισμούς όπως ο ινδικός με τους γιόγκι και τον βούδα επικεντρώνονταν στην εσωτερική αναζήτηση,  καθώς επίσης και ο Ταοϊσμός στην Κίνα που δίδασκε την ισορροπία της φύσης. Φυσικά δεν είναι τα μοναδικά παραδείγματα που έχει να αναδείξει η πλούσια ανθρώπινη ιστορία.
    Ο άνθρωπος για χιλιάδες χρόνια έχει ένα σύμμαχο εχθρό το ίδιο του το εαυτό. Ακούγεται ποιητικό αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό.
Ο υγιής άνθρωπος ο φυσιολογικός δεν μιλάμε για τον άρρωστο τον ανισόρροπο, αλλά για τον άνθρωπο με τα ελαττώματα, τις αδυναμίες, τα προτερήματα, τον γείτονα, τον γνωστό, τον φίλο, τον αδελφό, την αδελφή, τον πατέρα, την μητέρα, τον παππού και την γιαγιά. Όλοι τους και όλοι μας γνωρίζουμε, τι είναι καλό, τι είναι κακό, τι είναι λάθος, τι είναι σωστό, τι θετικό, τι αρνητικό, τι όμορφο, τι άσχημο, τι γλυκό, τι ξινό, τι πικρό, τι αλμυρό, βέβαια πάντα με κάποιες αποκλείσεις. Δεν έχει να κάνει ούτε με το εάν είσαι άσπρος, μαύρος, κίτρινος, ούτε εάν είσαι άθεος, χριστιανός, μωαμεθανός, βουδιστής, κλπ. Όλοι κατά βάθος γνωρίζουμε τι πρέπει και τι δεν πρέπει, παρόλο που κάποια πράγματα έχουν ειπωθεί σωστά ή λάθος από τα διάφορα ήθη και έθιμα ή θρησκευτικές αντιλήψεις.
Στην ουσία ο σύμμαχος και εχθρός του κάθε υγιεί επαναλαμβάνω ανθρώπου είναι ο ίδιος του ο εαυτός, ειδικά αυτόν τον σημαντικό ρόλο τον έχει αναλάβει η συνείδησή του. Γιατί η συνείδηση είναι ο κριτής του κάθε ανθρώπου, είναι ο εχθρός σου γιατί δεν μπορείς να της κρυφτείς από πουθενά, σε ακολουθεί στον ύπνο και στο ξύπνιο σου, όσο και να προσπαθείς να της ξεφύγεις, είτε με το να μην σκέφτεσαι αυτό που έχεις κάνει, είτε με την εργασιομανία,  είτε με το καταναλώνεις κατασταλτικές ουσίες, όπως αλκοόλ, τσιγάρα, χάπια και εν γένη ναρκωτικές ουσίες, έρχεται και επανέρχεται συνεχώς και κάθε φορά με μεγαλύτερη δριμύτητα. Είναι ο καθρέπτης της κάθε μας στιγμής, είναι αυτή που τις τελευταίες στιγμές της ζωής μας, παρόλο που κάνουμε αγαθοεργίες για να ξεπληρώσουμε τις αμαρτίες και τα λάθη που έχουμε κάνει, νομίζοντας ότι θα κατοχυρώσουμε την είσοδο (γι αυτά τα άτομα που πιστεύουν) στην επιθυμητή πλευρά του άλλου κόσμου, η συνείδησή μας πάντα γνωρίζει τις πραγματικές μας προθέσεις, γιατί είναι ο εαυτός μας και ουδέποτε μπορούμε να του ξεφύγουμε.
Είναι όμως και σύμμαχος γιατί στις κακουχίες και τις δυσκολίες, σε ηρεμεί και σε επιβραβεύει για τις σωστές αλλά πολλές φορές δύσκολες επιλογές σου. Είναι αυτή που σε κάνει να βαδίζεις αμέριμνα, ήρεμα χωρίς να κοιτάζεις πίσω σου, είναι αυτή που σου δίνει ένα απαλό χαμόγελο. Είναι αυτή που ξέρει τι και πως έχεις σκεφτεί για το συνάνθρωπό σου, γνωρίζει τις πραγματικές σου προθέσεις και σε επιβραβεύει με μια μόνιμη γαλήνη για τις θετικές σκέψεις και πράξεις.
     Ο άνθρωπος κοινωνικό όντος όν τον έχει προικίσει η φύση ή στη θεότητα που ο κάθε ένας πιστεύει, με το μηχανισμό της συνείδησης για να μπορεί να συνυπάρχει και να αλληλεπιδρά σωστά ως άτομο μέσα στο σύνολο της κοινωνίας του. Οι άνθρωποι κατά την εξέλιξη των αιώνων και καθώς οργανωνόντουσαν από τις μικρές  νομαδικές κοινωνίες στις πολύπλοκες κοινωνίες των σημερινών πόλεων, προσπάθησαν να καθιερώσουν στην καθημερινή τους ζωή την συλλογική αυτή συνείδηση, αρχικά με τους θρησκευτικούς κανόνες και κατόπιν με τους νομικούς κανόνες έτσι ώστε,  να οργανώσουν τις κοινωνίες τους να ζουν αρμονικά και ειρηνικά  λόγο της πληθυσμιακής συγκέντρωσης.
    Είναι πραγματικά κρίσιμη αυτή τη στιγμή για την εξέλιξή μας να προστατεύσουμε να αξιοποιήσουμε και να εξελίξουμε την ατομική και συλλογική συνείδηση. Τα κράτη, τα έθνη, οι κοινωνίες και τα μεμονωμένα άτομα πρέπει να αναθεωρήσουν τον τρόπο της ζωής μας, να αναζητήσουμε την ποιότητα σε σχέση με την ποσότητα, να ανατρέξουμε και να συμβουλευτούμε την πλούσια ιστορική μας μνήμη.
    Η συνείδηση είναι η ποιοτική ιδιότητα που μας κάνει να ξεχωρίζουμε από τα υπόλοιπα όντα, είναι ο ισορροπιστής μας, ο καθοδηγητής, ο μηχανισμός που μας έχει δώσει η  φύση ή η κάθε λογής θεϊκή οντότητα και που είναι της κάθε μας στιγμής ο απόλυτος κριτής μας.

14
KsysGuard System Monitor - Μόνιτορ Παρακολούθησης Συστήματος

Το KsysGuard για τους χρήστες του KDE είναι το κύριο μόνιτορ, κατά την γνώμη μου είναι το καλύτερο μόνιτορ συστήματος στο Linux, το χρησιμοποιώ  για πέντε κυρίως λόγους.
1. Καταναλώνει ως μόνιτορ τους λιγότερους πόρους του συστήματος μαζί με το Xfce Task Manager σε αντίθεση με το Gnome System Monitor που καταναλώνει τους περισσότερους.
2. Σε μια οθόνη βλέπετε όλες τις εφαρμογές και προγράμματα που τρέχουν, με ταυτόχρονη παρακολούθηση χρήσης CPU, Memory, Swap. Επιπλέον περνώντας το ποντίκι πάνω από μια εφαρμογή σας δίνει περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο πεδίο.
3. Μια εφαρμογή μπορείτε να την σταματήσετε, συνεχίσετε, να την τελειώσετε, και εάν αρνείται να κλείσει, την σκοτώνετε (Kill), αυτό που στα άλλα μόνιτορ περιγράφεται ως βίαιος τερματισμός.
4. Έχει την γρήγορη μπάρα αναζήτησης όπου φιλτράρει τα αποτελέσματα πχ αναζήτηση zombie και σου βρίσκει εάν και τι υπάρχει.
5. Έχει πιο ωραίο γραφικό περιβάλλον.
Τρέχει καλά και στα άλλα περιβάλλοντα του Linux Mint, Cinnamon, Mate, Xfce.

Υπάρχει και ένα bug, ότι δεν δείχνει Cpu History, Network History.

Το βρίσκετε στα αποθετήρια για εγκατάσταση ή από το τερματικό με την εντολή:

Παράθεση
sudo apt-get install ksysguard

Μετά την εγκατάσταση πρέπει να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή για να πάρει τις ρυθμίσεις του συστήματος.

Όταν το βρείτε και το ξεκινήσετε από την έναρξη, πηγαίνετε και αλλάζετε την επιλογή All Processes για να βλέπετε όλες τις εφαρμογές που τρέχουν στον υπολογιστή:Μετά πηγαίνετε View > Tab Properties > Update Interval – Και αλλάζετε τον χρόνο ανανέωσης των πληροφοριών στον χρόνο που σας καλύπτει π.χ 2 δευτερόλεπτα-sec είναι ένας καλός χρόνος για να μπορείτε και να επιλέγετε κάποια εφαρμογή για διαχείριση.Σταματάτε μια εφαρμογή εάν την επιλέξετε πατώντας το κόκκινο κουμπί End Process.. μην κάνετε το λάθος και το κάνετε στο Xorg γιατί θα τερματίσει το γραφικό περιβάλλον.
Περνώντας το ποντίκι πάνω από το πεδίο που σας ενδιαφέρει π.χ Cpu, Memory, σας δίνει αναλυτικές πληροφορίες της εφαρμογής στο συγκεκριμένο πεδίο.
 


Με δεξί κλικ πάνω σε μια εφαρμογή σας δίνει την επιλογή για περαιτέρω εντολές.
Set Priority - Δεν το πειράζετε εκτός εάν είστε έμπειρος χρήστης.

Send Signal:
Suspend(Stop) σταματάει την παγώνει και με το Continue(Cont)την συνεχίζει.
Hangup, Interrupt διακόπτεται η λειτουργία.
Terminate, τερματίζεται.
Kill βίαιος τερματισμός εάν δεν «ακούει» User1,2 το ίδιο.
Εάν μια εφαρμογή δεν κλείνει ούτε με kill π.χ zombie, θα πρέπει να κάνετε δεξί κλικ και να πάτε στην εφαρμογή parent για να την κλείσετε, δηλαδή το zombie είναι το παιδί της parent εφαρμογής.Show Application Window, σας πηγαίνει στην εφαρμογή.
Detailed Memory Information, σας ανοίγει σελίδα με όλες τις πληροφορίες.

Το ksysguard έχει περισσότερα στοιχεία που θα ανακαλύψετε δουλεύοντας μαζί του, κάποια λειτουργούν καλύτερα ή μόνο στο φυσικό του περιβάλλον το KDE.

15
Φόβος η αόρατη δύναμη που καθορίζει την ζωή μας και η αντιμετώπισή του

Ο Φόβος ότι και να πούμε, να κάνουμε, να δούμε, να ακούσουμε, είναι παντού, είναι η δυσάρεστη παρέα μας μέχρι τον θάνατο, που αντιπροσωπεύει τον απόλυτο φόβο μας. Είναι συνεχώς μαζί μας, είναι η δύναμη που θα μας κάνει να τρέξουμε για να σώσουμε την  ζωή μας, να παγώσουμε και θα μείνουμε στάσιμοι, να μας κάνει να χάσουμε τον ύπνο μας, να μας οδηγήσει στην χρήση κατασταλτικών ουσιών αλκοόλ, ναρκωτικές ουσίες κλπ. Ο φόβος είναι το απόλυτο  συναίσθημα, είτε είναι πραγματικό να κινδυνεύσει η ζωή μας, να τραυματιστούμε, είτε πλασματικό για οποιονδήποτε άλλο λόγο.
  Αλήθεια τι θα πρέπει να φοβόμαστε; Η φυσιολογική απάντηση είναι οτιδήποτε βάζει άμεσα ή έμμεσα σε κίνδυνο την υγεία μας και την ζωή μας. Ο σύγχρονος άνθρωπος κυρίως των πόλεων λόγο της απομάκρυνσής του από το φυσικό του περιβάλλον έχει πάθει σύγχυση και δεν μπορεί να αντιληφθεί τι είναι κίνδυνος  και τι όχι για να φοβάται πραγματικά. Φοβάται τα πάντα από το εάν τον πατήσει αυτοκίνητο, εάν πέσει κάτι από ένα μπαλκόνι, εάν κάποιος τον απειλείσει για να τον κλέψει, εάν βρει εργασία, εάν τον απολύσουν, εάν οι τροφές που τρώει είναι επικίνδυνες, εάν...εάν... ατελείωτοι φόβοι. Οι φόβοι έχουν γίνει τρόπος ζωής, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να μην ζουν πλέον τις ζωές τους, αντί να τρέχουν για να σώσουν την ζωή τους, ζώντας το πραγματικό άγχος της επιβίωσης, νικημένοι από τους φόβους τους και καταρρακωμένοι, καταφεύγουν σε οτιδήποτε τους κάνει να μην νιώθουν τον φόβο. Παραμένουν σε ένα μικρό καβούκι(σπίτι, εργασία κλπ) προστατευμένοι, απομακρύνονται το ελάχιστο δυνατόν από αυτό, προσφεύγουν στην χρήση αλκοόλ, τσιγάρων κλπ. Προσπαθούν να απασχολούν το μυαλό τους με οτιδήποτε τους κάνει να αποφεύγουν δυσάρεστες ιδέες, αναμνήσεις, σκέψεις, γιατί φοβούνται πως να τις αντιμετωπίσουν ή αλλιώς ότι δεν μπορούν να τις αντιμετωπίσουν. Η εργασιομανία, η τηλεόραση, το ίντερνετ, μέχρι και ο υπέρμετρος αθλητισμός των αναβολικών και των άλλων ουσιών, που στην ουσία δεν είναι αθλητισμός, προσφέρουν καταφύγιο στους φοβισμένους ανθρώπους.  Οι σύγχρονοι άνθρωποι κάνουν τα πάντα για να μην σκέφτονται, διότι φοβούνται να έρθουν αντιμέτωποι με καταστάσεις στις οποίες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν.
  Ωραίες οι διαπιστώσεις όλοι λίγο πολύ το γνωρίζουμε κατά βάθος, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε;
Η απάντηση είναι να εργαστούμε με τον εαυτό μας. Υπάρχει ένας απλός τρόπος με τον οποίο θα δούμε αποτελέσματα, εφόσον ασχοληθούμε μεθοδικά.
  Προσοχή!!! Οτιδήποτε προσπαθήσετε, ποτέ να μην βάλετε σε κίνδυνο την υγεία σας και την ζωή σας, όπως άλλων ανθρώπων και πλασμάτων. Η λογική πάνω από όλα.
  Θα ξεκινήσετε φτιάχνοντας μια λίστα των φόβων που νιώθετε και δεν ξέρετε πως να αντιμετωπίσετε ή επειδή είναι δύσκολο να εντοπιστεί άμεσα ο φόβος λόγο και ασυνείδητων διαδικασιών του εγκεφάλου μας, θα γράψετε αυτά που σας δημιουργούν πρόβλημα, αφού τα γράψετε κάπου, ιεραρχήστε τα από τα πιο σημαντικά ως τα λιγότερο σημαντικά.
  Από εδώ και στο εξής ξεκινά η εργασία με τον εαυτό σας, θα ασχοληθείτε με το τελευταίο από τα λιγότερα σημαντικά, θα λέτε σε τακτικά διαστήματα της ημέρας ότι πλέον δεν το φοβάστε, δεν σας κάνει να ανησυχείτε, δεν σας ενοχλεί, γιατί δεν είναι σημαντικό ώστε να σας δημιουργεί πρόβλημα. Θα προσπαθείτε να βρείτε λογικά επιχειρήματα, γιατί είναι ασήμαντο να σας επηρεάζει και να ασχολείστε μαζί του.
   Είναι μια νοητική διεργασία που παίρνει χρόνο μέρες ίσως και εβδομάδες για κάτι απλό. Την διαφορά θα την νιώσετε όταν το συγκεκριμένο δεν θα σας απασχολεί πλέον όπως πριν, θα είναι εκεί αλλά δεν θα είναι της ίδιας έντασης. Θα έρθει η χρονική στιγμή που θα σας είναι τελείως ασήμαντο και θα σας κάνει να γελάτε για το πως το νιώθατε και το αντιμετωπίζατε. Μόνο όταν τελειώσετε με το τελευταίο από τα λιγότερο σημαντικά θα πάτε στο επόμενο.
   Η αρχή είναι δύσκολη αλλά όταν καταλάβετε πως λειτουργεί ο μηχανισμός μέσα σας, θα εκπλαγείτε το πως ξεπερνάτε το ένα μετά το άλλο, αυτά που εσείς είχατε αξιολογήσει ως σημαντικά προβλήματα και φοβίες.
  Η μαγική λέξη που έχει ειπωθεί αιώνες πριν  το Γνώθι Σ'εαυτόν = Το να γνωρίζεις τον εαυτό σου.

Σελίδες: [1] 2 3 ... 5